Většina přání Ježíškových vnoučat je splněna. Jarmila potřebuje ke svému snu ještě pěkné počasí

3. leden 2019 09:34

Ježíškova vnoučata pilně plní přání seniorům v celé republice. Svůj dárek našlo pod stromečkem téměř 90 procent těch, kteří se do projektu Českého rozhlasu zapojili. 

Královéhradečtí rozhlasáci jsou Ježíškovým vnoučetem. Rozdávali radost v domovech pro seniory

I královéhradečtí rozhlasáci jsou Ježíškovým vnoučetem

Ježíškova vnoučata už vyplnila tisíce přání seniorů po celé republice. Další dárky a zážitky jsou teď ještě na cestě do domovů důchodců. K projektu Ježíškova vnoučata se připojily i regionální stanice Českého rozhlasu. Hradecký tým vyrazil do Dvora Králové, Borohrádku či Hronova. A zábavným programem potěšil také klienty Domova U Biřičky na Novém Hradci Králové, kde se natáčel i vánoční pořad.

Někteří senioři mají ale splněné přání jen z poloviny. To platí i o 83leté paní Jarmile z Domova důchodců ve Dvoře Králové nad Labem, která potřebuje k uskutečnění svého snu pěkné počasí.

Podrobnosti zajímaly reportérku Janu Házovou, která se přišla zeptat na vánoční dárek přímo paní Jarmily. Ta si přála vyhlídkový let letadlem. Má nějaké konkrétní místo, které by chtěla vidět z výšky a z nadhledu?
„Chtěla bych vidět náš dům v Kocbeři. Stýská se mi po něm moc. Ale vím, že to jinak nejde. A tady v domově důchodců se mi líbí."

Narozeniny letiště ve Dvoře Králové a 85.výročí létání na Královédvorsku

Co paní Jarmilu přimělo k takovému přání? Jde o něco, co již dlouho chtěla podniknout?
„Já už jsem jednou letadlem letěla. Dostala jsem to k narozeninám. Už nevím, jestli to bylo v roce 1965, nebo tak nějak. Sousedka a kamarádka mne vzala na letiště do Žirče a spolu jsme letěly."

A vypadá to, že by se přání paní Jarmily mohlo pomaličku splnit.

Čtěte takéChcete se také stát Ježíškovým vnoučetem?

Je tu s námi sociální pracovník Josef Šimek, který upřesňuje, jak to v této chvíli s vyhlídkovým letem pro paní Jarmilu vypadá.
„Co se letu týká, tak za paní Jarmilou už tady dárce byl. A řeší se to. Nejdříve chtěli paní vzít do ultralehkého letadla, ale tam nastal problém. Protože paní Jarmila je na vozíčku. Tak se domlouvá klasický vyhlídkový let. Uvidíme, jak to dopadne.

Ale paní Jarmila se už moc těší. A usmívá se: „Docela se těším. Akorát mám pořád obavy, jak se do toho letadla dostanu. Jedině, že by otevřeli dveře a mne z dálky nakopli a já bych tam vlétla."

My už víme, že přání paní Jarmily bude splněno. Vyhlídkový let se uskuteční hned, jak to počasí dovolí.

autoři: Jana Házová , baj
Spustit audio

Související