Velikonoční rozhlasové vysílání z Hradce Králové je plné zajímavých hostů, tradic, zvyků i receptů

25. březen 2024

Po celý týden od pondělí 25. března až do následujícího Velikonočního pondělí 1. dubna nabídne Český rozhlas Hradec Králové svým posluchačům spoustu zajímavých pořadů, reportáží a informací týkajících se nejdůležitějších křesťanských svátků, tedy Velikonoc.

Čtěte také

Na Velký pátek, 29. dubna, bude dopoledním Pátečním hostem Habaděje po 11. hodině Mgr. Jana Nešněrová - ředitelka Městského muzea a galerie J. W. Mezerové v Úpici. S moderátorkou Janou Kudyvejsovou vám přiblíží jarní zvyky a tradice našeho regionu.

Na Bílou sobotu 30. dubna si v pořadu Vaříme s Habadějem po 11. hodině spolu se Zdenou Kabourkovou připravíte Špenátovou polévku a Velikonoční nádivkové muffiny. Zkrátka svátky jara na svátečně prostřeném stole.

Velikonoce patří k největším křesťanským svátkům - symbolizují vykoupení, naději a znovuzrození ukřižovaného Krista. Jsou také svátkem jara a oslavou toho, že se příroda po zimě opět probouzí. A co by to bylo za svátek, kdyby se netočil i kolem jídla?

Čtěte také

Velikonočním zvykům se bude věnovat i náš Magazín o zdravém životním stylu Šarm, který po vás připravila Lada Klokočníková. V premiéře jej uslyšíte v sobotu 30. března po 18. hodině a v repríze pak v neděli 31. března po 11. hodině dopolední.

V Pondělí velikonoční 1. dubna bude hostem naší Radioporadny po 11. hodině zahradní rádce František Hlubocký. Tématem budou jarní práce na zahradě. Moderuje Pavla Kindernayová.

Po 18. hodině je pak připraveno další vydání oblíbeného pořadu Na cestách s Petrem Voldánem. Tentokrát vás čekají Velikonoce u krajanů v Evropě aneb Cestujeme a pečeme s Petrou Burianovou.

Všem svým posluchačům přeje Český rozhlas Hradec Králové klidné a požehnané Velikonoční svátky. Prožijte je v radosti a pokoji se svými nejbližšími. Tedy i s naším rádiem!

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka