Václav Souček: Vedlejší měna

Při této srpnové sobotě nikoliv o ministerstvu kultury, tam boj o vyhovující personu dohasíná a přejde do půtek o parametry rozpočtu. 

Ani u starostí o stravenky to nevypadá zrovna na bitvu, spíše na píchnutí do vosího hnízda; ministerstvo financí navrhlo alternativní příspěvek na stravování. Ten by omezil nemalé zisky „stravenkových“ firem, proto ono vzrušení. Zajímavé je, že se za zachování stravenkových poukázek berou s jistou vehemencí odbory.

Kdo zvládá počty ze základky, umí si spočítat, komu plyne z vedlejší měny profit; a profit je faktickým hybatelem podobných aktivit.

I bez křišťálové koule se lze dobrat domněnky, že návrh ministerstva financí pochopení u provozovatelů nedojde, ba co víc - bude shledán nestravitelným.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Hraboši

    Měli by to být výhradně vegetariáni - a jakou nám, masojídkům a všežravcům, dělají těžkou hlavu.

  • Václav Souček: Počinek

    Stařičký princip, vyčtený z oblíbené četby: „dá-li Vám milion lidí po koruně, nic jim to neudělá, a z Vás je milionář“. 

  • Václav Souček: Každý dobrý

    Skoro k té způsobené škodě škoda dalších slov; přiblblým sprejerským výtvorem ozdobený pilíř Karlova mostu uvedl bez následků do původní podoby člověk v oboru znalý.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.