Václav Souček: Sedm (statečných?)

Kdo se zajímá o politické dění pilněji, než jednou za čas u voleb, ten sebemrskačsky vyhledává televizní záznamy z jednání Poslanecké sněmovny, občas i Senátu.

Držitele mandátů vysoké hodnoty je užitečné občas vidět, místy i slyšet; pravda, při psaných projevech posluchač občas zadržuje smích, při spontánních vystoupeních dech, aby mu nic neuniklo.

I tak se stane, že některé závěry mine obloukem a dočte se o nich následně v tisku. Potom se nestačí divit, co všechno může být předmětem jednání.

Poslanec Dominik Feri (TOP 09)

Po fyzickém napadení poslance Dominika Feriho na vinařském koštu a podobné tělesné újmě Ladislava Jakla ve veřejné dopravě přijala Poslanecká sněmovna úderné usnesení, že „odsuzuje vyvolávání nenávisti k lidem na základě jejich politického názoru".

Zajímavé je, že sedm uvážlivých pilířů zastupitelské demokracie ze ctihodného sboru se hlasování zdrželo; zůstává tajemstvím, zda jejich postoj znamená pasivní resistenci, nebo prostě věděli, co se rozumí samo sebou.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.