Václav Souček: Dobré zprávy dvojí kvality

Dvojí kvalita potravin je nastolena coby problém k řešení, podle dobré zprávy z kabinetu ministra zemědělství se na něm pilně pracuje.

Nesporná nekvalita jedovatého odpadu, který se stal předmětem kšeftu mezi dvěma zeměmi „Viszegrádu“, zůstává na stole k diskuzi; polská strana se dosud nevyjádřila, ale z okolků lze soudit, že se u sousedů budou hledat všemožné důvody, aby stovky barelů jedů byly zlikvidovány v českých spalovnách. Kapacita spaloven je značně omezená, a nemůžeme se kochat nadějí, že prostředí mezinárodního práva je na tom kapacitně lépe. Neboť kšeft je svatá věc, a na dvojí kvalitě kšeftu nesejde.

Není to jediná zpráva dvojí kvality; celostátní tisk oznámil v titulku nejmenovaného deníku, že byty u nás zdražují nejpomaleji za čtyři roky. Kdo s rukou na peněžence sleduje bezohledně upalující inflaci cen, toho pozitivum takhle vyznívající dobré zprávy nepřiměje k jásotu.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Chudoba

    Statisticky je zjištěno, že přibývá exekucí na důchody, z roku předminulého na rok minulý o 3.800 na 90.400 lidí. 

  • Václav Souček: Čekání

    Týden devatenáctý roku 2019. Narodil se další pokračovatel britské monarchie, Archie Harrison z Windsorů, osmé pravnouče královny Alžběty, slávy kopec. 

  • Václav Souček: Pozitivní emoce

    Pravidelná dávka pozitivních emocí umí divy. V tom ohledu je nenahraditelným zdrojem divadlo - a sláva všem předplatitelům, kteří si pravidelnou dávku emocí mohou dopřávat.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.