Václav Souček: Ráno, raníčko

Rozhlasové vysílání je složitý kaleidoskop hudby a slova mluveného, aktuálně doplňovaný modernějšími sdělovacími prostředky; webové stránky na internetu prostě ignorovat nelze. Poznámka ke dni - neboli glosa - je kratičký slovesný útvar, jenž by se měl podobat stručné a výstižné kresbě. 

Platí, že čas posluchače je vzácný, i když při poslechu může žehlit, nebo si s gustem zanotovat tu svou.

Poznámka ke dni se od pondělí 3. června tohoto roku stěhuje v našem vysílání před šestou hodinu ranní; ten přesun není poprvé, možná ani naposled. Pro autory to neznamená, že by měli přidat na razanci, nekorektnosti, či naopak korektnosti a servírovat pouze nesložitá pojednání, podobná jednohubkám.

Pokud moje paměť sahá zpátky až k přijímači se zeleným magickým okem, vnímavost posluchače v době chvatných snídaní s jednou rukou v rukávě bývala maximální.

Nechť tedy časné ráno zůstane oním lakmusovým papírkem pozornosti jak pro rozhlasové autory a interprety, tak pro jeho koncesionáře.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Zůstat sám sebou

    S pozemským životem se v sedmdesáti rozloučil Niki Lauda, jeden z nejpopulárnějších pilotů F1. Přesněji, rozloučil se se svými dvěma životy, když přežil ohnivé inferno.

  • Václav Souček: Čekání

    Týden devatenáctý roku 2019. Narodil se další pokračovatel britské monarchie, Archie Harrison z Windsorů, osmé pravnouče královny Alžběty, slávy kopec. 

  • Václav Souček: Pozitivní emoce

    Pravidelná dávka pozitivních emocí umí divy. V tom ohledu je nenahraditelným zdrojem divadlo - a sláva všem předplatitelům, kteří si pravidelnou dávku emocí mohou dopřávat.