Václav Souček: Máme v tom hokej

Jsou dny, kdy my Češi všichni rozumíme fotbalu, třebaže podle pana Pospíchala nemá logiku. 

Jsou dny a týdny, kdy my Češi stejně jako fotbalu hovíme hokeji; to včetně nás, co jsme se udrželi na bruslích s pomocí hokejky coby třetího opěrného bodu. Moc pěkně se těm bitvám na ledě fandí a rozumuje o nich z gauče, třebaže letošní úvahy nepředpokládaly sukces na úrovni Nagana.

Střídání generací nemíjí ani hokejové velmoci; my bychom neměli zůstat apatičtí při pomyšlení, jak nepočetná je základna mládeže a kolik máme k dispozici ledu. Možná by stálo za úvahu (pokud nepadne prosperita státního rozpočtu do červených čísel) zbudování víceúčelového střediska pro budoucí Jágry, Holíky a Hašky, s dráhou pro budoucí Sáblíkové, ale to už se myšlenky rozbíhají příliš.

Mistrovství světa v hokeji, Bratislava

Budiž proto pochválen náš letošní výběr i s tou nepopulární bramborovou medailí, unavené štěstí sedlo na soupeře. Budiž pochváleno mužstvo Suomi s dvoumetrovým kapitánem za flastry, vlepené jak nerozborné Sborné, tak dokonalé Kanadě. Je to jen sport, a jak pravil šéf naší kabiny Voráček - hlavně ne frňáky nahoru.

Tak do příštích půtek s hlavou nahoře… dodáváme my odborníci z gauče, co jsme uměli překládat jen vlevo.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Revitalizace

    Královéhradecké sněmování ČSSD provázelo mezi lidem obecným poměrně napjaté očekávání. Do jisté míry přetrvává, neboť po slovech by měly následovat činy. 

  • Václav Souček: Povinný optimismus

    Když setkání dvou zástupců jaderných velmocí v Kremlu minete obloučkem a věnujete nezbytnou pozornost setkání jiných dvou v Hanoji, spočinete na krátkou dobu v rozpacích.

  • Václav Souček: Sirotci

    Momentálně sice hýbe světem jednání dvou mocných ve Vietnamu, ale stojí za to se o pár kroků vrátit. Debata o humánním přesídlení 50 syrských sirotků nabývá metamorfóz.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.