Václav Souček: Sirotci

Momentálně sice hýbe světem jednání dvou mocných ve Vietnamu, ale stojí za to se o pár kroků vrátit. Paní poslankyně zatím svůj návrh zpět nevzala, původní debata o humánním přesídlení padesáti syrských sirotků nabývá dalších metamorfóz. Kdo by nezjihnul, jde-li o bezbranné děti… to vyměkne i sebevětší tvrďák.

Že to připomíná onu historku s babičkou, kterou převáděli přes křižovatku hned tři školáci, protože ona nechtěla? Premiér Babiš by mohl - kdyby chtěl - s tím nápadem na nedávném jednání s představiteli arabského světa vytlouci politický kapitál.

Silou je třeba ubránit se nepěknému podezření, že na tématu hledá navýšení úroků z téhož politického kapitálu autorka návrhu. Proto ony diametrálně různorodé ohlasy. Ale když to kacířsky a bezohledně zveličíte - umíte si představit, co by se sběhlo, kdyby s tímtéž návrhem přišel Zdeněk Srstka?

autoři: Milan Baják , VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.