Václav Souček: Harassment - neboli harašení

Je hodno pozornosti, jak vachrlaté téma „obtěžování“ přivolaly zpátky prezidentské volby ve Spojených státech amerických. 

Právníka a kandidáta na vysokou soudní funkci hořce viní z obtěžování v dávném mládí nyní úctyhodná kolegyně. Kandidát svou účast absolutně popírá, ale veřejné grilování - či spíše žíhání - jej neminulo. Média neopomněla zmínit případ Moniky Lewinské, křivé přísahy - a následné omluvy - exprezidenta Clintona, jehož kauzu dotyčný právník kdysi vyšetřoval. Vše je uváděno do příčinných souvislostí s volebním neúspěchem jeho manželky Hillary.

Události a přečiny jsou to téměř historické, v našich zeměpisných šířkách by se hovořilo o kostlivcích ze skříní.

Milovníka nezapomenutelných scén napadá jedno takové plácnutí s následnou omluvou pohledem, ze závěru filmu „Tenkrát na západě“. A protože jsme u nás zvyklí všechno zlehčovat, tak zároveň letitý vtípek z pražské tramvaje: „Pane, dejte tu ruku pryč… Vy ne, vy!“

autoři: Milan Baják , VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.