V Šatlavě poslouchají Český rozhlas Hradec Králové!

31. červenec 2018

Při našem prázdninovém putování po východočeských hospůdkách a restauracích jsme neopomenuli také naše krajské město Hradec Králové a zavítali jsme do Šatlavy v Dlouhé ulici. 

Atmosféra historické budovy, kde byla věznice s civilním soudem, je navzdory minulým časům velmi příjemná a vznik restaurace se datuje k roku 2007, říká provozovatel restaurace Jan Nechanický, který se se svým týmem podílel na zvýšení úrovně gastronomie v Hradci Králové.

Kuchaři Jakub Hlinka a Michal Kobrle jsou sehraný tým a svou práci dělají opravdu s láskou. A je to na výsledku znát. A co nás opravdu potěšilo, že při své práci poslouchají Český rozhlas Hradec Králové.

Pstruh s bramborovo-šafránovým pyré a glazovanou červenou řepou v restauraci Šatlava v Hradci Králové

Společně s redaktorkou Blanku Malou připravili pstruha s bramborovo-šafránovým pyré a glazovanou červenou řepou a výsledek byl doslova koncertem chutí, vůní a také barev.

Připravit si takové lehké, letní jídlo zvládnete i vy doma, příprava vám nezabere příliš času, takže určitě ho vyzkoušejte, radí oba kuchaři ze Šatlavy.

autor: Blanka Malá
Spustit audio