V Šatlavě poslouchají Český rozhlas Hradec Králové!
Při našem prázdninovém putování po východočeských hospůdkách a restauracích jsme neopomenuli také naše krajské město Hradec Králové a zavítali jsme do Šatlavy v Dlouhé ulici.
Atmosféra historické budovy, kde byla věznice s civilním soudem, je navzdory minulým časům velmi příjemná a vznik restaurace se datuje k roku 2007, říká provozovatel restaurace Jan Nechanický, který se se svým týmem podílel na zvýšení úrovně gastronomie v Hradci Králové.
Kuchaři Jakub Hlinka a Michal Kobrle jsou sehraný tým a svou práci dělají opravdu s láskou. A je to na výsledku znát. A co nás opravdu potěšilo, že při své práci poslouchají Český rozhlas Hradec Králové.
Společně s redaktorkou Blanku Malou připravili pstruha s bramborovo-šafránovým pyré a glazovanou červenou řepou a výsledek byl doslova koncertem chutí, vůní a také barev.
Připravit si takové lehké, letní jídlo zvládnete i vy doma, příprava vám nezabere příliš času, takže určitě ho vyzkoušejte, radí oba kuchaři ze Šatlavy.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.