V Krkonoších se díky mrazu otevřelo víc sjezdových tratí. Dobré podmínky čekají i běžkaře

11. prosinec 2022 07:29

Krkonoše hlásí lepší sněhové podmínky a díky tomu otevření dalších sjezdových tratí. Přibylo také areálů, kam je možné se vydat. Upravené stopy už čekají rovněž na běžkaře. Předpověď počasí slibuje další ochlazení, vlekaři proto plánují další zasněžování. 

Čtěte také

„V pondělí jsme tady ještě v podstatě mulčovali zatravněné sjezdovky a dnes tady vládne úplná zimní atmosféra.“ S ředitelem Skiareálu ve Špindlerově Mlýně Reném Hronešem stojíme na dojezdu sjezdovek ve Svatopetrském areálu.

Tady se podařilo nachystat modrou sjezdovku. „Zároveň pojede lanovka na Hromovku a bude samozřejmě umožněno lyžování i po sjezdovce Nová Hromovka zpátky k autům.

Sněhová děla díky mrazivým teplotám budou v provozu i nadále. Aktuálně je na svahu 30 až 40 cm technického sněhu. Na Černé hoře se lyžaři svezou na celé sjezdovce Anděl, která má celkem 1400 metrů.

Čtěte také

„Lyžaři se tam dostanou kabinkovou lanovkou a po lyžování musí zase lanovkou sjet dolů. Velkou změnou je, že sjezdovka Anděl zůstává otevřena už i ve všední dny. To znamená, že kdo si chce užít první lyžování bez většího množství lidí, může přijet ve všední den příští týden, říká Zina Plchová ze Skiresortu Černá hora - Pec.

Otevřela se také sjezdovka Sport 1. Nepřetržitý provoz už hlásí také areál Malá Úpa. Zatím se lyžuje na kilometrovém úseku sjezdovky Pomezky.

Na své si přijdou take běžkaři. Vydat se mohou na Černou horu nebo na Horní Mísečky. Čeká je zhruba 10 km běžeckých tratí.

Čtěte také

„To se samozřejmě s tím očekávaným sněhopádem, kdy má napadnout několik desítek centimetrů sněhu, bude výrazně zlepšovat s každým dnem, dodává René Hroneš.

Díky lepším sněhovým podmínkám se plní také hotely.

„Někdo přijel na poslední chvíli, i tedy někdo odřekl rezervaci, ale nakonec se to obsadilo. Hlavně díky počasí, protože napadl sníh a je tady krásně, říká provozovatel hotelu v centru Špindlerova Mlýna Petr Hofrichter.

Většina hostů podle něj zůstane pouze na víkend. Přes týden je o ubytování zatím menší zájem.

Spustit audio

Související