V Jičíně mají novou krásnou zahradu s herními prvky. Užijí si ji vozíčkáři i maminky s dětmi

3. červen 2018 09:50

V areálu stacionáře Apropo v Soudné v Jičíně měla svou premiéru nová zahrada s herními a edukativními prvky, určená hendikepovaným klientům obecně prospěšné společnosti Apropo, ale nejen jim. 

Stavební práce začaly v druhé polovině loňského roku na pozemku u stacionáře, vybudování zahrady stálo přes 2 miliony korun bez DPH, 700 tisíci korunami přispěl Královéhradecký kraj, zbývající peníze zajistila společnost mj. s pomocí loňské benefice Apropo v Masarykově divadle v Jičíně.

Zahrada nabízí pestrý výběr herních prvků, ale hlavně zpevněné plochy, které propojují všechny kouty tak, aby se do nich mohli podívat i vozíčkáři.

K vyzkoušení vybízí kuličková dráha, hmatový chodník, vodohrátky, pružinové houpačky, hrací stěna a další kratochvíle, které tam vybudoval dodavatel - Hřiště hrou, s. r. o. z Turnova.

Součástí je i pítko pro ptáky, venkovní posezení se vzdušnou pergolou nebo králíkárna.

V areálu stacionáře Apropo v Soudné v Jičíně vznikla nová zahrada s herními a edukativními prvky

Bylinkové záhony jsou ve vyvýšené poloze, aby na rostliny bez problémů dosáhli i vozíčkáři.

Apropo Jičín, o.p.s. poskytuje služby celkem 75 klientům, kteří mohou zahradu využívat. Otevřená bude také pro školáky ze sousední Základní a Praktické školy v Soudné, ale třeba i pro děti, které s maminkami půjdou na procházku do sousední lipové aleje.

autoři: Milan Baják , VaW
Spustit audio

Související