Den otevřených dveří ve Stacionáři Mezi mosty Trutnov. Co tu chystají v roce 2018?

30. leden 2018 08:40

O tom, na co jsou pyšní a na co se v nejbližší době v trutnovském stacionáři těší, si redaktorka Romana Pacáková povídala se sociální pracovnicí Margitou Palkovou.

Trutnovský stacionář Mezi Mosty má za sebou velmi úspěšný rok, ale začátky byly těžké. Byl založen v roce 1991 z iniciativy rodičů, jejichž děti ukončily školní docházku a nebyly schopné se zapojit do pracovního procesu. Rodiče řešili otázku, co dál. Ještě téhož roku byl zahájen provoz stacionáře s osmi klienty.

Stacionář se několikrát stěhoval, až se v roce 2003 jeho zřizovatelem stalo město Trutnov. Nyní má k dspozici velké bezbariérové zařízení v blízkosti městského sportovního centra, s nádhernou zahradou, nově vybavenou kuchyní a jídelnou.

Stacionář Mezi mosty Trutnov

Co vám Stacionář mezi mosty Trutnov může nabídnout:
Jsme tu především pro to, abychom Vám pomohli řešit nebo zmírnit nepříznivé dopady Vaší nepříznivé situace. Nabízíme smysluplné využití Vašeho času v příjemném prostředí, společenské vyžití, společenské zařazení, kontakt s vrstevníky, vzdělání, sportovní aktivity, doprovody a poradenství. Stacionář má vlastní kuchyň s jídelnou.

Jak mám postupovat, pokud mám o službu zájem?
Pokud budete mít zájem docházet do našeho zařízení, doporučujeme Vám nejprve naše zařízení navštívit (nejlépe v doprovodu blízké osoby). Rádi Vás provedeme po stacionáři, ukážeme prostory, které je možné využívat a seznámíme Vás s nabízenými činnostmi. Pokud se Vám bude zařízení a nabízené služby líbit, poradíme, jak podat žádost o přijetí.

Pokud máme volnou kapacitu a Vy splňujete všechny požadavky, můžete se ihned stát našim klientem. Pokud je kapacita zařízení plná, budete zařazení do Pořadníku zájemců.

Stacionář Mezi mosty Trutnov

S čím dokáží pomoci
Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu:
- klientům dle potřeby pomůžeme při oblékání, svlékání , obouvání,
- pomůžeme také při přesunu na vozík, či lůžko,
- zajistíme pomoc při orientaci ve vnitřních i venkovních prostorách v době poskytované služby,
- dle potřeby pomůžeme klientům při podávání a konzumaci jídla a pití

Pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu:
- podle potřeby klientů pomáháme při úkonech osobní hygieny a používání WC

Stravování
- zajišťujeme dopolední svačiny a obědy připravované ve vlastní kuchyni,
- strava odpovídá zásadám racionální výživy a potřebám dietního stravování.

Den otevřených dveří ve Stacionáři mezi mosty Trutnov pro širokou veřejnost se bude konat v úterý 30. ledna 2018 od 12:00 do 16:00 hodin.

Den otevřených dveří bude následovat po slavnostním otevření zrekonstruovaných prostor Stacionáře mezi mosty Trutnov. Touto rekonstrukcí stacionář rozšiřuje dosavadní cílové skupiny o osoby s těžkým a hlubokým mentálním postižením a kombinovaným postižením, dále o osoby s chronickým duševním onemocněním (různé typy demencí, Alzheimerova choroba) starší 55 let z Trutnova a okolí a o seniory od 65 let.

Přijďte se podívat. Těší se na Vás.

Stacionář Mezi mosty Trutnov
autoři: Milan Baják , jou
Spustit audio

Související