V Dobrušce je hotová nová kruhová křižovatka. Otevřela se o měsíc a půl dřív, řidičům se uleví

2. září 2019 13:26

Nová okružní křižovatka v Dobrušce je průjezdná již od nedělního večera 1. září 2019. Práce tak jsou hotové o měsíc a půl dříve, než byl plánovaný termín dokončení. Vzniklý dopravní uzel definitivně skoncuje s objížďkami a dlouhými kolonami. 

„Stavěli jsme nepřetržitě ve dvanáctihodinových směnách včetně víkendů a sešel se tu mimořádně sehraný a zkušený tým pod vedením vedoucího výroby Martina Hajtmana a stavbyvedoucího Vojtěcha Kurfiřta,“ říká výkonný ředitel stavební společnosti SOVIS CZ Pavol Pecha.

Na stavbě za 22,5 milionů korun pracovali silničáři od druhé poloviny března

Dokončení prací bylo původně plánováno na polovinu října. Spolu s křižovatkou vznikly zároveň i chodníky a parkoviště s vodovodem a veřejným osvětlením, které financovalo město Dobruška.

Čtěte také

Vnější průměr nové křižovatky je 35 m a protínají ji dva osvětlené přechody pro chodce.

Do začátku letních prázdnin zde dopravu řídili regulovčíci a semafory. Během léta byla křižovatka průjezdná jen pro hasiče nebo zdravotníky a ostatní řidiči byli odkázáni na objízdné trasy přes okolní obce.

Místní obyvatelé měli vytyčené objízdné trasy vnitřním městem.

Čtěte také

Křižovatka leží na dopravním tahu do automobilky v Kvasinách a v časech průjezdu těchto zaměstnanců znamenala pro všechny opakovaně nepříjemné zdržení. Kvůli enormnímu provozu zde docházelo k velkému počtu nehod.

Nová podoba dopravního uzlu zajistí plynulý průjezd a vyšší bezpečí všech účastníků provozu, včetně dětí z blízké základní školy. „Jsme moc rádi, že se nám povedlo stavbu dokončit ještě před začátkem školního roku. Myslím, že tím uděláme radost spoustě řidičů,“ dodává Pavol Pecha.

autor: baj | zdroj: Navimedia s.r.o.
Spustit audio

Související