V České Skalici začaly opravy Husova náměstí. Řidiči musí až do podzimu počítat s komplikacemi

5. březen 2020 15:38

Hluk motorové pily, těžká stavební technika nebo nervózní řidiči v kolonách. I tak to může v příštích měsících vypadat v centru České Skalice. Začaly tam totiž rozsáhlé úpravy náměstí, které navíc zkomplikuje oprava obchvatu města. 

Opravy Husova náměstí v České Skalici potrvají do konce listopadu a radnice za ně zaplatí víc než 21 milionů korun.

Čtěte také

Součástí úprav je kácení stromů, oprava kašny, a nebo vybudování nových chodníků a dlažby. Řidiči projíždějících centrem města by měli počítat s dopravními komplikacemi.

Centrum České Skalice. Na silnici snížení maximální rychlosti na třicet kilometrů v hodině, v prostoru náměstí několik dělníků. Někteří připravují inženýrské sítě, jiní kácí asi desítku stromů a keřů.
„Dáváme pryč ty, které vadí architektonickému návrhu a zůstaly by uprostřed chodníku nebo na autobusové zastávce. Nebo by vadily výjezdu vozidel," říká Karel Špelda, jednatel stavební společnosti, která má práce na náměstí v České Skalici na starosti.

V České Skalici začaly opravy Husova náměstí. Řidiči musí až do podzimu počítat s komplikacemi

V polovině března začne podle něj další etapa, přinese dočasné přestěhování autobusových zastávek.
„Autobusy budou přemístěny ke škole a všechny směry, které jezdí z České Skalice, budou vyjíždět celkem ze tří stání. Autobusy musí celé náměstí objíždět, což trošku lidem zkomplikuje život, ale bohužel to jinak nejde."

Čtěte také

Nejde přitom o jedinou komplikaci související s letošními úpravami náměstí. Od poloviny dubna se totiž rapidně zvýší počet aut projíždějících centrem České Skalice.

Nezávisle na úpravách náměstí totiž začne oprava části hlavního silničního tahu ve směru na Polsko a přes centrum města povede jedna z objízdných tras.
„Ředitelství silnic a dálnic nás požádalo o jeden pruh vedený přes město. To znamená, že směr od Náchoda na Jaroměř pojede všechna doprava městem. Komplikace to jistě budou. Samozřejmě bude neustále v provozu městská policie," dodává starostka České Skalice Zuzana Jungwirthová ze sdružení nezávislých kandidátů Pro město.

Komplikace potrvají celé léto i část podzimu. Oprava obchvatu by měla skončit v září, úpravy náměstí nejpozději v listopadu.

Spustit audio

Související