Třebechovický zimní stadion bude sportovcům sloužit i přes léto. Získá plochu pro in-line hokej

25. březen 2019 13:10

Zimní stadion v Třebechovicích pod Orebem bude nově sloužit sportovcům i přes léto. Zimní sezóna skončila a městské zastupitelstvo v únoru schválilo nákup umělé plochy vhodné hlavně pro in-line hokej. Tamní radnice počítá s tím, že areál budou přes léto využívat i další sportovní oddíly nebo školy.

Úrazy na bicyklech, bruslích, koloběžkách a při turistice. Poúrazová chirurgie

Úraz (ilustrační foto)

Primář oddělení chirurgie Nemocnice Vrchlabí MUDr. David Havel v naší radioporadně. Téma: poúrazová chirurgie.

Na zimním stadionu v Třebechovicích pod Orebem se bude poprvé v jeho historii sportovat i přes léto. Městským zastupitelům se pro sportoviště konečně podařilo najít smysluplné využití. Ledovou plochu nahradí umělý povrch vhodný hlavně pro in-line hokej.

„Už spoustu let se nejen zastupitelé, ale také občané města ptají, jestli by s tím nešlo něco udělat. Byly všelijaké pokusy. A zjistili jsme, že je prakticky jediná možnost, položit plochu pro in-line hokej a využít ji opět pro sport," říká nezávislý starosta města Roman Drašnar.

Do Třebechovic budou dojíždět na tréninky in-line hokejisté z nedalekého Hradce Králové. Ti se v posledních letech potýkali s nedostatkem prostoru pro kvalitní přípravu.

„V loňském roce jsme měli pouze kategorie starších žáků a A-mužstvo. Bohužel další kategorie se nám nepodařilo obsadit. A myslím si, že zejména z toho důvodu, protože jsme neměli kde trénovat," vysvětluje za královéhradecké in-line hokejisty Jiří Novák, který by oddíl rád vrátil mezi českou in-line hokejovou elitu.

Třebechovický zimní stadion získá plochu pro in-line hokej (ilustrační foto)

Třebechovice hodlají v letních měsících nabízet stadion i pro různá sportovní soustředění. Prvními zájemci jsou in-line hokejisté z Francie, kteří na východ Čech dorazí v červenci. Nákup umělé plochy bude radnice platit ze své kasy.

„Cena plochy pro in-line hokej se odvíjí samozřejmě od velikosti. My zde máme menší zimní stadion, tedy ta cena by měla být také menší. Tuším, že se pohybuje kolem 725 tisíc bez DPH," doplňuje starosta Roman Drašnar.

Další peníze utratí radnice za nákup čistícího stroje a celková investice tak dosáhne zhruba jednoho milionu a dvou set tisíc korun.

S pokládkou plochy pro in-line hokej by měli pracovníci tamních Technických služeb začít na začátku dubna.

autoři: Václav Pilný , baj
Spustit audio

Související