Tomáš Kovačovský zabodoval s tuňákovými muffiny v soutěži Svačina roku. Máme pro vás recept!
Původně chtěl být truhlářem, dnes míchá drinky. Tomáš Kovačovský studuje na Střední škole technické a řemeslné v Novém Bydžově. Chodí do 3. ročníku oboru kuchař - číšník.
V budoucnu vidí Tomáš sám sebe hlavně jako barmana, této profesi by se chtěl věnovat nejvíc, dokonce pro své spolužáky připravil o barmanství i seminář.
Čtěte také
Přesto se úspěšně účastnil už i několika kuchařských soutěží. Naposledy získal cenu veřejnosti v 7. ročníku celostátní soutěže Svačina roku. Bodoval s tuňákovými muffiny, které vymyslel spolu se svým učitelem.
Ve velkém finále se utkalo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky. Jejich úkolem bylo připravit moderní a zdravou svačinu.
Rozhovor s Tomášem Kovačovským a recept na Muffiny plněné tuňákem, sušenými rajčaty, paprikou a oreganem se salátkem z trhaných listů si můžete poslechnout zde:
Související
-
Lukáš Čížek: Kuchařina je velká dřina, ale krásná. Z gastronomické olympiády bych moc rád zlato
Dnes budeme mluvit o jídle, vaření, špičkové gastronomii i kuchařské olympiádě, ze které by si rád v únoru 2020 odvezl nejvyšší ocenění, tedy zlato, Lukáš Čížek z Vrchlabí.
-
Michal Vacek: Kuchařinu musíte milovat, jinak budete „vyvaření“. Je to sebevzdělávání na celý život
Dnešním hostem Českého rozhlasu Hradec Králové je muž, který v Londýně vařil pro britskou královnu a dnes vaří pivo v Chlumci nad Cidlinou. Kuchař a sládek Michal Vacek.
-
Nedám dopustit na českou kuchyni. Naše národní jídlo, vepřo, knedlo, zelo, po tom svět šílí
Co rád jí držitel nejvyšších kulinářských ocenění, řádu svatého Ambrože a kříže svatého Vavřince, mistr kuchař Jaroslav Runštuk?
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka