Těžké časy pro koupaliště v kraji. Lidé se nehrnou, některým se nelíbí opatření proti koronaviru

13. červenec 2021 08:30

Koupaliště v Královéhradeckém kraji se teď o prázdninách zatím neplní příliš návštěvníky. Tvrdí to provozovatelé některých venkovních bazénů na území našeho regionu. Například na hradecké Flošně prý zatím zažívají návštěvnicky jedno z nejhorších prázdninových období. 

„Návštěvnost je zatím o prázdninách hodně špatná," komentuje situaci vedoucí hradeckého koupaliště Flošna Jan Konvalinka.

Nejvíce lidí prý zatím přišlo minulé úterý, kdy během celého dne dorazilo přes 2000 návštěvníků.
„Teď se to pohybuje kolem 300 až 400 lidí denně. O prázdninách, když je hezké počasí a teploty kolem 30 stupňů, tak k nám opravdu chodilo 3,5 až 4 tisíce návštěvníků."

Čtěte také

I když situace zatím není moc pozitivní, tak naopak červen byl na Flošně mimořádný a na koupaliště přišlo přes 20 tisíc lidí.
„To se nám za těch 12 sezón, co máme za sebou, zatím podařilo jen dvakrát. Takže tohle je třetí sezóna co jsme přesáhli 20 tisíc návštěvníků. Když to srovnáme například s loňským červnem, to sem přišlo jen 8 tisíc lidí. Je vidět, že počasí opravdu působí strašně moc na návštěvnost koupaliště. A rozdíly v návštěvnosti jsou každý rok obrovské. Léto je pokaždé jiné."

Problém s návštěvností řeší i pracovníci na koupališti v Třebechovicích pod Orebem. Kromě toho zaznamenávají potíže i s některými lidmi, kterým se nelíbí nutná opatření proti koronaviru.

Čtěte také

„Pokladní se nejprve zeptá, jestli mají negativní PCR či antigenní test, nebo certifikát o ukončení očkování starší 14 dnů nebo zda prodělali covid. A když řeknou, že nic nemají, tak je bohužel nemůžeme pustit na koupaliště. Jejich reakce jsou různé, ale někteří jsou opravdu hulváti a sprostě nadávají," říká referentka Technických služeb Třebechovice pod Orebem Hana Ježková.

A co se týče prázdninové návštěvnosti, tak podle dat od 1. do 11. července zatím nechodí příliš lidí.
„Většinou, když bylo hezky, tak tady bývalo denně nějakých 500 až 600 lidí. Teď přijde třeba 6 návštěvníků. Nejvíc bylo v neděli 5. července a to bylo 507 osob. Jinak je jich opravdu málo. Za červenec jich dosud přišlo dohromady 1 040."

Zatímco za červen, i když se otevíralo až téměř v polovině měsíce, přišlo přibližně o třetinu více lidí.

Spustit audio

Související