Koupaliště v Hostinném si užívali jako malé děti. Teď se do vody konečně vrhnou jejich potomci

10. červenec 2021 09:22

Obyvatelé Hostinného se po téměř dvaceti letech dočkali koupaliště. To naposled, konkrétně jeho dětská část, fungovalo v roce 2003. Pak chátralo. Přestavba celého areálu přišla na 50 milionů korun. Dosud lidé museli za koupáním dojíždět do okolních měst a obcí. V areálu také vyrostly nové objekty občerstvení, převlékáren, technických budov a mnoho herních prvků pro děti.

Čtěte také

„Bazén se napouštěl z rybníku, dětské oddělení bylo čisté. Ale pak se to už pomalu všechno pozavíralo, chvilku ještě fungoval kiosek na pivo. Je mi 34 let, takže jsem se tam naposledy koupala nejméně před nějakými 15 lety," vzpomíná maminka Veronika, která prý s kamarády a rodiči chodívala na koupaliště často.

Vyrostly tu celkem tři bazény. Jeden se třemi plaveckými dráhami, relaxační zónou a skluzavkami, druhý pro větší děti s různými vodními prvky a brouzdaliště.

„Myslím si, že to bude mrňavé. Že to nepojme kapacitu tady," hodnotí nové koupaliště Veronika.

„Ta vodní plocha neodpovídá tomu, co tady bylo dříve. Protože bychom ani nebyli schopni vyčistit tak rozsáhlou plochu koupaliště. Projekt byl nastaven na poměry Hostinného," vysvětluje starostka Dagmar Sahánková ze Sdružení pro lepší Hostinné.

Čtěte také

A dodává, že bazén pro větší děti a brouzdaliště budou vyhřívané.
„Až na 28 stupňů. Plavecký bazén v letošním roce vyhříván nebude, jsme ve zkušebním provozu a uvidíme, jak se nám osvědčí udržet tam určitou teplotu. Kdyby to nestačilo, tak budeme zvažovat ohřívání vody dejme tomu už na příští sezónu."

Kompletní přestavby se dočkaly převlékárny, které byly v dezolátním stavu.
„Jsou to společné šatny se skříňkami a převlékárnou. Tedy zde nejsou jednotlivé buňky, jak byli lidé zvyklí dříve. Ty byly v podstatě nevyužívané."

Původní občerstvení, které bylo součástí vstupní haly, je teď samostatně. Venkovní posezení má kapacitu 40 míst.

Čtěte také

„Máme tady tři výdejní okénka. Jedno je na příjem objednávek, potom máme výdejní okénko na nápoje a v dalším okénku se bude vydávat zmrzlina," ukazuje prostory manažer bistra Jakub Kašpar.

Před areálem koupaliště nově zaparkuje 29 aut, což na celkovou kapacitu není mnoho.

„V případě vyšší návštěvnosti počítáme s tím, že budeme směřovat návštěvníky koupaliště, aby parkovali svá vozidla na parkovišti u kostela," dodává starostka Hostinného Dagmar Sahánková.

Spustit audio

Související