Také Trutnov žije v nouzovém režimu. Jak se městu daří zajistit dodávky ochranných prostředků?

22. březen 2020

Stovky lidí se v Trutnově snaží pomáhat s výrobou roušek. Právě nedostatek ochranných prostředků v minulých dnech město v Podkrkonoší hodně trápil, nakonec ale město vybavilo nemocnici, záchranku, sociální služby nebo zaměstnance dopravní společnosti. 

Aspoň část roušek se Trutnovu podařilo zajistit mimo jiné díky pomoci místních firem, kraje nebo nedalekého Náchoda. Trutnovský starosta Ivan Adamec z ODS za pomoc poděkoval svému náchodskému kolegovi Janu Birkemu z ČSSD a řekl, že je rád, solidarita je v těchto dnech víc než stranická příslušnost.

S výrobou roušek pokračují v Trutnově dál

„Pomáhá spousta dobrovolníků. Dnes tady šijí roušky mateřské školy nebo soukromníci. Je potřeba říci, že tato solidarita se objevuje opravdu ve velké míře."

Čtěte také

Vedle roušek se město snaží i o zajištění nutné pomoci všem, kteří si například sami nedokáží obstarat nákup.

Dvě telefonní linky přijímají požadavky každý všední den od osmi do patnácti hodin a situaci se zatím podle Ivana Adamce daří zvládnout.
„Pečovatelská služba, kde je pan ředitel tak aktivní, že v současné době přespává na pracovišti, tak je k dispozici. Zatím musím říci, že se nám na těchto linkách přihlásilo zhruba 15 žadatelů."

Ivan Adamec ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Funguje i samotný městský úřad, stejně jako na dalších místech v omezeném režimu., v pondělí a ve středu od 12:30 do 15:30 hodin.

Čtěte také

Vyřídit můžete záležitosti související s registrem vozidel, evidencí obyvatel nebo dokladů.

Slouží také matrika a informační recepce. Ta může zprostředkovat i další požadavky, říká Ivan Adamec.
„Pokud by lidé potřebovali ještě něco jiného, tak prostřednictvím informační recepce je možné kontaktovat i ostatní zaměstnance úřadu. Ti většinou pracují v režimu home office."

Každý den od osmi do patnácti hodin je v Trutnově navíc k dispozici i podatelna.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.