Supermoderní sportovní areál SPORTPARK HIT se v Hradci Králové 1. září otevírá veřejnosti

27. srpen 2018 11:22

V sobotu 1. září přibyde v Hradci Králové nový víceúčelový sportovní areál v Třebši. Moderní komplexní centrum pro závodní i rekreační sportovce nabídne možnost hrát tenis, badminton, plážový volejbal, navštívit wellness s různými druhy saun, regenerační zónu nebo fitness. 

K dispozici je také multifunkční hřiště na nohejbal, basketbal nebo malou kopanou, dětská sportovní aréna, dětské hřiště a koutek pro nejmenší. Důležitou součástí nového centra je prostorná restaurace s terasou a salónkem.

Areál SPORTPARK HIT bude slavnostně otevřen 1. září ve 14 hodin. Pro veřejnost bude tento den areál přístupný od 15 do 18 hodin. Od 2. září začnou sportoviště i restaurace fungovat naplno.

Hradec Králové má první parkourové a workoutové hřiště. Že nevíte co to znamená?

První parkourové a workoutové hřiště v Hradci Králové

První workoutové a parkourové hřiště vzniklo v hradecké Labské kotlině. Město vybudovalo komplexní místo pro venkovní cvičení pro širokou veřejnost za 3 miliony korun a spolupracovalo na něm se sportovci i parkuristy. V Hradci Králové se parkouru věnuje zhruba 250 lidí, z toho 95 dětí pravidelně v rámci týdenního kroužku.

Celé září bude probíhat akce s názvem „Měsíc otevřených dveří“, kdy budou veškerá sportoviště a wellness nabízena všem sportovcům z Hradce Králové a okolí za velmi výhodné ceny. Oznámila to ředitelka areálu Petra Valentová.

„Areál SPORTPARK HIT je unikátní šíří svých aktivit. Stavba je koncepčně řešena jako komplex dvou halových objektů pro tenis a badminton, propojených mezi sebou centrální dvoupodlažní budovou se šatnami, fitness, regenerační zónou, wellness s finskou a parní saunou a nezbytným sociálním zázemím. Ve druhém podlaží se nachází restaurace s celodenním provozem, sportovním barem, salónkem pro rodinné oslavy, svatby nebo firemní teambuildingové akce či večírky, dětským koutkem, terasou a výhledem na všechna sportoviště. Do areálu patří 6 venkovních antukových tenisových kurtů, 4 dvorce na plážový volejbal, víceúčelové hřiště nabízející širokou škálu sportů, dětská sportovní aréna a dětské hřiště. Návštěvníkům sportovního centra a restaurace je k dispozici parkoviště s kapacitou přes 60 parkovacích míst a 30 míst pro kola,“ řekla dále Petra Valentová.

Supermoderní sportovní areál SPORTPARK HIT v Hradci Králové

V sobotu 1. září se návštěvníci mohou těšit na organizované prohlídky celého areálu, exhibice v badmintonu, tenise a plážovém volejbale. Budou si moci vyzkoušet veškeré nabízené sportovní aktivity na vlastní kůži. K dispozici jim budou zkušení trenéři, kteří poradí nejen s technikou jednotlivých úderů, ale také s výběrem správného sportovního vybavení.

V případě zájmu bude možné provést rezervaci sportovišť na další období. Akce je určena pro celou rodinu, je potřeba mít pouze správné sportovní oblečení a obuv. Občerstvení je na místě zajištěno. Akce pro veřejnost začíná v 15 hodin a končí v 18 hodin.

autor: Milan Baják | zdroj: Magistrát města Hradec Králové
Spustit audio

Související