Oprava hřiště v areálu Slávie v královéhradecké Orlické kotlině připomíná nekonečný příběh

22. září 2017

Znovuotevření fotbalového hřiště s umělým povrchem v areálu TJ Slavia Hradec Králové se musí o měsíc odložit. Při řešení reklamace povrchu hřiště se totiž zjistilo, že bude potřeba znovu opravit i drenážní vrsty, které špatně propouštěly vodu. Na hřiště se proto musely vrátit bagry.

Oprava hřiště s umělým povrchem v areálu TJ Slavia Hradec Králové se protahuje. Město naposledy reklamovalo špatně položený umělý trávník. Při pokládce zcela nového koberce ale přišel zhotovitel, společnost Metrostav, i na další závadu, která opravu protáhne minimálně o měsíc.

„Po sejmutí umělé trávy jsme provedli vsakovací zkoužky, které vyšly do příslušných norem. Nicméně pro zlepšení odvodu vody při přívalových srážkách jsme se rozhodli provést pomocné dreny. Při realizaci těchto drenů jsme na některých místech narazili na stěrky s větším obsahem jemných částic. A proto jsme se rozhodli pro výměnu celé skladby," říká za společnost Metrostav Vojtěch Kostiha.

Čtěte také

Rada města musela schválit dodatek ke smlouvě o odstranění díla, který upřesňuje záruční podmínky stavby. Pokračuje náměstek primátora Jindřich Vedlich z TOP 09: „Zde je zakotveno, že to bude záruka na pět let na všechny konstrukční vrstvy. Zájmem města je, aby hřiště bylo co možná nejdříve provozováno. Protože je zde nedostatek tréninkových ploch na fotbal."

Umělý trávník

Fotbalové hřiště je mimo provoz od minulého podzimu, což fotbalovým oddílům komplikovalo zimní přípravu. Městu navíc vznikly statisícové škody, na chybějícím příjmu z nájemného. Letos by sportovci v podobné tísni být neměli.

„Je závazek, že do konce listopadu bude kompletně dílo předáno. Je to již několikátá reklamace a musím říci, že to je velmi špatná vizitka firmy Metrostav a velmi nekvalitně odvedená práce," říká Jindřich Vedlich.

Metrostav se také zavázal, že do konce ledna bude mít umělá tráva i potřebnou certifikaci od Fotbalové asociace České republiky.

Spustit audio