Vysoká nad Labem chce mít klidovou zónu s mlhovištěm a hřištěm na pétanque

25. listopad 2017 09:45

Stavbu odpočinkové zóny s mlhovištěm chystá v příštím roce Vysoká nad Labem na Královéhradecku. Po investicích do sportovišť v minulých letech chce teď obec i nové místo pro relax. Ve vesnici se zhruba 1 600 obyvateli totiž taková zóna zatím chybí.

„Jako obyvatel Vysoké nad Labem jsem přivítal mlhoviště po sportovním vybavaení obce a různých kulturních akcích. Toto je další z článků všech různých aktivit tady ve vesnici. Takže určitě palec nahoru," říká o plánu obce Milan Šedivý.

Pro výstavbu odpočinkové zóny si vedení Vysoké nad Labem vybralo pozemek vedle retenční nádrže, který v loňském roce získalo do svého vlastnictví.

Co vyroste na ploše 1 700 metrů čtverečních přibližuje nezávislý starosta Jiří Horák: „Teď máme před sebou projekt, kde by mělo být tedy odpočinkové místo, mlhoviště, protože ve Vysoké nemáme rybník ani koupaliště. Nějaké sezení a dokonce i hřiště na pétanque. Protože to tam lidé chtějí."

Pétanque

Projekt odpočinkové zóny budou moci ještě připomínkovat i samotní občané. Ti se s ním seznámí v nejbližším vydání obecního zpravodaje.

Na výstavbu má obec v rozpočtu vyčleněno půl milionu korun.

Samotná realizace by ale měla podle starosty Jiřího Horáka stát výrazně méně a obec navíc počítá i s dotací od Ministerstva pro místní rozvoj. Klidová zóna bude mít svůj pevný řád.

„My to budeme muset oplotit, protože jako všude, máme tady takové bujné výrostky, kteří by tam mohli něco provést, pokud by to nebylo oplocené. Bude se to tedy normálně otevírat a zavírat, bude tam provozní řád. Přece jen to bude něco stát, tak aby se nám to nezničilo," říká starosta Jiří Horák.

S výstavbou odpočinkové zóny s mlhovištěm chce obec začít už na jaře příštího roku, aby do léta bylo vše hotovo.

autoři: Václav Pilný , baj
Spustit audio