Spisovatelka Bára Nesvadbová a muzikant Janek Ledecký jsou Na větvi s Halinou. Zábava zaručena

28. březen 2022

Hosty pořadu Českého rozhlasu Na větvi s Halinou jsou tentokrát spisovatelka Bára Nesvadbová a muzikant Janek Ledecký. Jde o záznam přenosu z Lázní Bělohrad, kde se pravidelně koná talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů.

Spisovatelka Barbara Nesvadbová je dcerou spisovatele Josefa Nesvadby. Při vysokoškolském studiu začala Bára Nesvadbová spolupracovat s nakladatelkou Romanou Přidalovou, která v ní objevila literární talent. Do té doby psala Bára Nesvadbová krátké fejetony. Nakladatelka ji požádala o napsání románu. Nakonec došlo k propojení fejetonů jednou postavou a vznikla první povídková knížka Řízkaři, popisující osudy tápající novinářky Karly.

Čtěte také

Kniha se okamžitě zařadila mezi nejprodávanější titulu na českém knižním trhu. Druhá kniha Bestiář se stala předlohou pro stejnojmenný film s Danicou Jurčovou, Karlem Rodenem a Markem Vašutem v hlavních rolích. Film natočila režisérka režisérka Irena Pavlásková. Audioknihu Bestiář načetla Jitka Čvančarová. Bestiář byl třetím nejnavštěvovanějším filmem roku. Bára Nesvadbová se podílela na přípravě scénáře.

Následovala povídková kniha Život nanečisto. Po pětileté pauze autorka vydává román Pohádkář - bestseller roku, který devatenáct týdnů vedl žebříček prodejnosti. Jen v České republice se tohoto titulu prodalo stodvanáct tisíc kusů. V roce byl 2014 zfilmován s Annou Geislerovou, Jiřím Macháčkem a Evou Herzigovou v hlavních rolích. Režisérem filmu Pohádkář byl Vladimír Michálek.

Bára Nesvadbová

Posléze Barbara Nesvadbová vydala fejetonovou sbírku Brusinky a fejetonovo-povídkovou sbírku Borůvky. V mezičase vznikla také veselá knížka pro děti věnovaná dceři Bibianě - Garpíškoviny aneb Bibi a čtyři kočky. Audioknihu Garpíškoviny načetl Martin Dejdar. Druhou dětskou knihu Tři maminky a tatínek vydává autorka spolu s Natálií Kocábovou a Alenou Ježkovou.

V roce 2013 vydala Barbara Nesvadbová knihu Přítelkyně, dvě novely o ženském přátelství. V roce 2014 sbírku fejetonů pod názvem Pralinky. Audioknihu autorka načetla sama.

Bára Nesvadbová je také patronkou UNICEF, v roce 2017 podnikla misi do Rwandy s cílem podpory místních žen a sirotků. A zároveň založila nadační fond Be Charity, který postiženým spoluobčanům, primárně dětem s fyzickým, či mentálním handicapem, přispěl na rehabilitace a rehabilitační pomůcky více než devíti milióny korun. Principem fondu je průhledné hospodaření, nulové náklady na organizaci a blízký kontakt s podporovanými.

Janek Ledecký na Metronome Warm Up 2021 během koncertu Forever Král, poctě Ivanu Královi

Jan Ledecký, známý spíše jako Janek Ledecký, je český zpěvák, kytarista a skladatel. Po studiu na gymnáziu Sladkovského vystudoval Právnickou fakultu UK. Od roku 1982 hrál ve skupině Žentour a od roku 1992 působí sólově. Hrál také v muzikálech (Pěna dní, Hamlet, Galileo), muzikál Hamlet sám složil. Menší roli dostal v roce 1985 ve filmu Zelená léta.

Jeho první sólové album „Na ptáky jsme krátký“ bylo natolik úspěšné, že se stal skutečnou megahvězdou šoubyznysu. Jeho úspěch byl potvrzen mnoha prestižními oceněními. Při křtu sólového alba Janek skočil symbolicky premiérový bungee jump na území federace. Jankovo druhé album „Právě teď“, vyšlo v roce 1993, v květnu roku 1994 bylo oceněno zlatou deskou. Na podzim téhož roku vyšlo jeho třetí živé album „Jenom tak“.

Jeho dcera Ester Ledecká je skvělá sportovkyně, lyžařka a snowboardistka, dvojnásobná juniorská mistryně světa z roku 2013, dospělá mistryně světa z roku 2015 a trojnásobná olympijská vítězka z let 2018 a 2022.

Halina Pawlowská

Spisovatelka, scenáristka, publicistka, vydavatelka, moderátorka Halina Pawlowská má jedinečný dar dělat z chyb přednosti a pohotově reagovat na poptávku trhu. Své kypré půvaby a šarm umocňuje nezaměnitelným humorem a odzbrojující sebeironií, pro kterou ji ženy milují a muži obdivují.

V talkshow Na větvi s Halinou přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu je také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související