Herečky plné pozitivní energie Jitka Smutná a Kateřina Kaira Hrachovcová jsou na větvi s Halinou

19. prosinec 2022

Jitka Smutná a Kateřina Kaira Hrachovcová jsou hosty pořadu Českého rozhlasu Na větvi s Halinou v pondělí 19. prosince 2022 po 18. hodině. Jde o přímý přenos z Lázní Bělohrad, kde se pravidelně koná talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů. (repríza z roku 2019)

Energická, osobitá, extrovertní, ale také otevřená hlubokým citům, taková je herečka Jitka Smutná. Začínala v Pardubicích, v roce 1976 odešla za režisérem Janem Kačerem do Ostravy, kde strávila plodných 14 let. Založila tam rodinu a hlavně tam sehrála spoustu velkých rolí: Fanku v Loupežníkovi, Agátu v Ženitbě, Mirandu v Bouři.

V roce 1990 se vrátila do Prahy. Nastoupila do Národního divadla (Pekař Jan Marhoul, Sbohem Sokrate, Sekretářky, Pygmalion), diváci na ni chodili i do Divadla bez zábradlí (Racek, Hlučná samota) nebo divadla Kolowrat (Smlouva od A. Goldflama, Černé mléko. Za roli pokladní v této hře byla nominována na cenu Thalie). Za zajímavou rolí neváhala ani dojíždět zpátky do Ostravy (chůva ve hře Romeo a Julie).

Jitka Smutná

Jitka Smutná patří také k úspěšným filmovým, dabingovým, televizním i rozhlasovým herečkám a moderátorkám. Od ledna 2014 je moderátorkou pořadu Dvanáct ve dvanáct na Dvojce Českého rozhlasu.

Herečka, moderátorka, ilustrátorka a malířka Kateřina Kaira Hrachovcová absolvovala hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři. Hostovala v divadlech Jiřího Wolkera, v divadle Na Starém městě a v ABC.

Ještě při studiu na pražské konzervatoři přijala nabídku na stálé angažmá v plzeňském Divadle J. K. Tyla, kde účinkovala po dobu 5 let. Zde ztvárnila různé role, například ve hrách Nebezpečné vztahy, Tanec na konci léta, S tvojí dcerou ne, Ženitba, Maryša, Othello, Pan Hamillkar a v mnoha dalších.

Jako hostující herečka též působila na scénách divadla v Českých Budějovicích, v divadle v Příbrami, v Řeznické, v divadle La Fabrika.

Kateřina Hrachovcová-Herčíková

Do podvědomí diváků se zapsala především rolí Simony v českém seriálu Život na zámku (1995, režie: Jaroslav Hanuš). První filmovou nabídku získala do televizního filmu "Městem chodí Mikuláš" režiséra Karla Kachyni.

Jako ilustrátorka spolupracovala na knihách Prima mazlíček autorky Kláry Kotábové, Kuchařka za všechny prachy autorky Aleny Hrachovcové a Se psem mě baví svět, do které přispěla i jako autorka jedné z povídek.

Je také vystudovanou osobní koučkou; k provozování této činnosti získala vzdělání pětiletým studiem na pražské vysoké škole psycho-sociální. Deset let pracovala na veterinární klinice jako veterinární sestra.

Kateřina Kaira Hrachovcobá se jako velká ochránkyně zvířat velmi aktivně a neúnavně zapojuje do projektů, které se touto problematikou zabývají.

Halina Pawlowská

Spisovatelka, scenáristka, publicistka, vydavatelka, moderátorka Halina Pawlowská má jedinečný dar dělat z chyb přednosti a pohotově reagovat na poptávku trhu. Své kypré půvaby a šarm umocňuje nezaměnitelným humorem a odzbrojující sebeironií, pro kterou ji ženy milují a muži obdivují.

V talkshow Na větvi s Halinou přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.