Sado maso den s Českým rozhlasem Hradec Králové
Český rozhlas Hradec Králové má pro vás připraven další tematický den. V pátek 6. března 2015 si užijete Sado maso den. Nechte se překvapit a přijďte dopoledne do radiokavárny Českého rozhlasu v Havlíčkově ulici!
Maso - ano nebo ne?
Jíte maso? Které vám chutná nejvíc?
Psát můžete na e-mail: studio.hradec@rozhlas.cz anebo poslat SMS ve tvaru HRADEC mezera TEXT na číslo 900 11 04. Cena jedné SMS jsou 4 koruny včetně DPH. Službu provozuje ATS Praha. Někdo z vás odpoledne získá knižní cenu nebo dárek od firmy Masoeko!
V 8:35 hodin bude naším Hostem ve studiu Kateřina Ostradecká. Řeč bude o minulosti, současnosti i budoucnosti broumovského kláštera.
Dopoledním hostem PéHáčka Lady Klokočníkové bude v pátek 6. března 2015 po 10. hodině v Radioklubu v rámci našeho Sado maso dne Dana Makrlíková. Bývalá moderátorka po odchodu z médií našla uplatnění coby zahradní architekt. Velmi ji ovlivnil nedávno zesnulý autor legendárního televizního pořadu Receptář - Přemek Podlaha.
A v naší Radioporadně po 11. hodině dopolední se dozvíte vše potřebné o zpracování masa. Jak správně maso porcovat, zpracovat i uchovávat. Zeptáme se jak se podle druhu a typu rozdělují masa. Jak poznáme čerstvé maso a budeme hledat odpověď na otázku zda maso ano - či ne.
Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat a s ní související tkáně, v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu.
Hezký poslech!
Zvětšit mapu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.