S výběrem domova pro seniory vám poradí Ing. Daniela Lusková, ředitelka Domova U Biřičky

15. říjen 2018

Ing. Daniela Lusková, MPA, ředitelka Domova U Biřičky, poskytovatele pobytové sociální služby pro seniory, v naší radioporadně na téma: vybíráme domov pro seniory.

Každý z nás chce zůstat doma ve svém prostředí co nejdéle. Nemoci ale neplánujeme, přicházejí samy.

Dovézt nákup a uvařit. Tuto službu potřebují tisíce lidí, hlavně senioři. Někde je to ale problém

Staří lidé potřebují pomoc a podanou ruku

Sociální služby. Zatímco ve větších městech s jejich zajištěním nebývá problém, v okolí těch menších je to horší. A to především v případech, kdy je péče zapotřebí jen na několik týdnů. O špatné dostupnosti mluví v poslední době třeba starostové několika obcí na Náchodsku. Podle nich jde především o zajištění potřeb seniorů, kteří se například po návratu z nemocnice o sebe dočasně nedokáží postarat. 

S přibývajícími roky potřebuje chtě nechtě většina seniorů pomoc druhých lidí. Někteří z nich se ocitnou v situaci, kdy je nejlepším řešením domov pro seniory.

V dnešní miniporadně uslyšíte (nebo si přečtete) více o tom, jaké základní služby domovy pro seniory poskytují, kdo v nich pracuje a že nejlepší způsob, jak domov vybrat, je si jej ještě před podáním žádosti dobře prohlédnout.

Zájemcům či rodinným příslušníkům doporučujeme, aby před podáním žádosti daný domov navštívili. Aby se tak mohli seznámit s prostředím a získat informace o poskytovaných službách. A nejlepší je vidět vše na vlastní oči.

O tom, jak by měl zájemce vyřídit žádost o pobyt v domově pro seniory a jak v takovém zařízení vypadá každodenní život, hovoří Ing. Daniela Lusková v naší radioporadně, kterou si můžete celou poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související