Senioři na oddělení následné péče ve Vrchlabské nemocnici se dočkali překvapení. Jakého?

3. říjen 2018 09:50

Seniorští pacienti na oddělení následné péče v nemocnici Vrchlabí se dočkali dárků a služeb kadeřnice. Vedení zdravotnického zařízení pro ně přichystalo toto překvapení v rámci dne seniorů. Spousta pacientů je na lůžkách dlouho, někteří daleko od příbuzných. Podle lékařů je pro ně jakékoliv zpestření prospěšné. 

Stárneme spolu. Vytvořením místa pro setkávání seniorů a vysloužilých koní si plním sen

Slavnostní zahájení projektu Stárneme spolu

Co mají senioři a vysloužilí koně společného? Pro koho je tento projekt určen? Jak se získávají zvířata pro projekt Stárneme spolu? Jak náročná je péče o koně, kteří už mají svůj věk? Má to nějaká specifika?

„Paní Řehořková, chtěli bychom vám popřát ke dni seniorů hodně štěstí, zdraví a také lásku. Abyste se co nejdřív dostala zase zdravá domů," tak znělo přání pracovníků nemocnice ve Vrchlabí. Tato pacientka leží ve zdejším zdravotnickém zařízení už přes tři měsíce.

S nadšením si paní Řehořková prohlédla obsah dárkové tašky, kterou jí sestřičky donesly: „Mandarinka, jablko. A co je tohle? Aha, reflexní páska. No výborně!"

Další překvapením pro ni i ostatní pacienty byla přítomnost kadeřnice, která za nimi do nemocnice dorazila.

„Tak to je moc fajn. Vždyť vidíte, jak mám moc odrostlé vlasy," těší se na stříhání vlasů paní Řehořková.

Pečovatelka, seniorka, vlasy, česání

Kadeřnice Linda Podaná upravuje vlasy desítkám pacientů. Mezi nimi i Anně Zelinkové: „Je to moc pěkné překvapení. A nečekané. A příjemné!"

„Já se jich ptám, jak to nosí. Jestli přes uši, nebo nakrátko. A oni si sami řeknou. Vždy už vidím ten vlastní sestřih a poptám se," usmívá se kadeřnice Linda Podaná.

Motorizovaní senioři jedou s dobou. Na polygonech testují svou zdatnost a postřeh za volantem

Projekt „Jedu s dobou" je určený aktivním seniorům za volantem automobilu

Pavel Jedlička v naší radioporadně. Téma: projekt „Jedu s dobou", který je určený aktivním seniorům. Specifika řízení motorových vozidel ve starším věku.

Podle primáře oddělení následné péče MUDr. Karla Váchy je každé zpestření pro pacienty velmi důležité: „Někteří tu leží opravdu dlouhé měsíce, třeba i přes půl roku. Máme tady pacienty po cévních mozkových příhodách či pacienty po operacích velkých kloubů. Tedy my se musíme starat o jejich tělo, ale také o jejich duši."

Podobný den senioři ve vrchlabské nemocnici, podle vedení zdravotnického zařízení, určitě nezažili naposledy.

Seniorští pacienti na oddělení následné péče v nemocnici Vrchlabí se dočkali dárků
Spustit audio

Související