Rychnov nad Kněžnou opravuje atletický stadion. Sportovcům by měl být k dispozici v září

25. červen 2018 10:43

Zhruba 17 milionů korun zaplatí Rychnov nad Kněžnou za opravu atletického stadionu. Sportoviště, které obyvatelům města slouží už 50 let, přestalo vyhovovat moderním atletickým standardům. V těchto dnech se do antukového oválu zakousnou stavební stroje a hotovo by mělo být v půlce září.

Na sportovním stadionu se budou opravovat jen části sloužící atletům, fotbalový trávník zůstane nedotčený. Podle projektu dojde k jen přestěhování střídaček směrem k volejbalovým kurtům, dále se počítá se sanací betonové tribuny a novým oplocením celého areálu.

„Dojde k odtěžení stávající atletické dráhy, včetně konstrukčních vrstev. A dojde k výstavbě nové atletické dráhy včetně nového sportovního povrchu. Budou tady sektory pro vrh koulí a pro skok daleký," říká zástupce stavební firmy Jiří Šebera.

Rychnov nad Kněžnou opravuje atletický stadion

Na stadionu nově vznikne i sektor pro skok do výšky, který tu zatím chyběl. Výslednou podobu projektu konzultovali zástupci města i s učiteli tělocviku, kteří sem se svými žáky hojně dochází.

„Chodí sem čtyři školy. Tedy teoreticky tu mohou být čtyři školy na jedné hodině tělesné výchovy. Bude tady i sektor pro skok do výšky. Takže když nebudeme moci skákat do dálky, tak budeme moci jít na skok do výšky, tedy se to rozprostře. Takže i pro tu školní tělesnou výchovu to bude jedině prospěšné," říká učitel Tomáš Kasper, který by chtěl v budoucnu v Rychnově nad Kněžnou založit aletický oddíl.

Rychnov nad Kněžnou opravuje atletický stadion

Město za opravu zaplatí ze svého ropočtu zhruba 3 miliony korun, zbytek pokryjí získané dotace, vysvětluje místostarostka Jana Drejslová z ODS: „Získali jsme podporu v rámci průmyslové zóny Kvasiny - Solnice - Rychnov nad Kněžnou. Kde máme přislíbené peníze z ministerstva školství. A měli bychom se po vysoutěžení vejít do částky přes 17 milionů korun."

Stavební firma by měla opravu dokončit za devadesát dní, tedy zhruba do poloviny září. Do budoucna město plánuje také opravu přilehlého areálu pro volejbalisty.

Spustit audio

Související