„Rychlé cukry“ z Nové Paky pro jičínské zdravotníky jsou projevem úcty, obdivu a psychické podpory

12. listopad 2020

Čerstvě upečenými chleby a zákusky ke kávě obdarovali zaměstnanci SOU gastronomie a služeb z Nové Paky zdravotníky a dobrovolníky na covidových odděleních Oblastní nemocnice v Jičíně.  Kromě dodání „rychlých cukrů" jim chtěli vzkázat, že v tom nejsou sami. Že si jich váží a jsou připraveni je podpořit.

Se školním autem, které přivezlo voňavý dárek, přijela do nemocničního areálu ekonomka školy Markéta Cermanová.

Pedagogičtí i nepegagogičtí pracovníci novopacké střední školy a učiliště se složili a koupili výrobky, které mistři napekli. Nebylo to poprvé, dříve už podpořili i zdravotníky v Hradci Králové.

Čtěte také

Dárcům přišel osobně poděkovat i ředitel jičínské nemocnice Tomáš Sláma: „Podobné zásilky jsme tu měli také na jaře. Národ čekal, co se bude dít a všichni se upínali ke zdravotníkům. Tenkrát to pro ně ale zdaleka nebylo tak hektické jako teď. Teď je ta situace natvrdo a lidé očekávají, že je zdravotníci zachrání. Někteří jim ale dávají vědět, že v tom nejsou sami. Třeba právě ti, kteří sem přišli s rychlými cukry."

Vrchní sestry z covidových oddělení převzaly zásilky s úsměvem: „Obalíme si nervy! Musíme pochválit všechny sestřičky, perou se s tím statečně, je to fyzicky i psychicky náročné. Máme tu i skvělé pomocníky, dobrovolníky! A děkujeme za podporu!"

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.