Řidiče v Trutnově a okolí čekají perné dny a dopravní komplikace. Ještě větší než v minulých týdnech

10. říjen 2023 07:48

Řidiči v Trutnově a okolí se musí obrnit trpělivostí. Přichází další dopravní komplikace. Začíná totiž úplná uzavírka Vlčické ulice mezi Trutnovem - Horním Starým Městem a Vlčicemi. Co se v tomto úseku bude dít a co to znamená pro řidiče? To zjišťovala reportérka Kateřina Kohoutová.

Čtěte také

Silničáři tady opraví čtyřkilometrový úsek dezolátní silnice III. třídy. Náklady mají dosáhnout 20 milionů korun. Práce už v předchozích dnech začaly, silničáři už kus vozovky vyfrézovali. A tento úsek má být hotový za tři týdny, tedy 29. října. Zároveň je ale nutné připomenout, že silničáři ve Volanově také staví most a také tam je komunikace uzavřena.

Jak je možné, že se sešlo tolik oprav najednou? Hrozilo, že někteří obyvatelé zůstanou, dá se říct, uvězněni v lokalitě, kdy bydlí a nikam se nedostanou?

Ve směru od Pilníkova do Trutnova nastala opravdu v uvozovkách řečeno kuriózní situace. Silnice ve Vlčické ulici kolem chatové oblasti Peklo totiž slouží jako objízdná trasa právě při uzavírce ve Volanově na silnici I. třídy.

Čtěte také

A do nezáviděníhodné situace se tak dostali zejména obyvatelé Pilníkova a Vlčic, pro které se těmito dvěma opravami v podstatě uzavřely obě přístupové cesty do Trutnova.

Jednu záležitost realizuje Královéhradecký kraj a druhou Ředitelství silnic a dálnic. Proto bylo nutné začít jednat, aby se občané z Vlčic a Pilníkova mohli s menšími problémy dostat do Trutnova. Tam jich hodně jezdí do zaměstnání nebo do školy.

Po dobu uzavírky ve Volanově, která má skončit koncem října, mají tedy výjimku obyvatelé Trutnova. Ti mohou stavbu objíždět provizorně přes úzkou cestu v ulici U sokolovny. A tato výjimka bude nyní platí i pro obyvatele Pilníkova a Vlčic.

S uzavírkami a komplikacemi musí řidiči počítat na Trutnovsku i na dalších místech. Kde konkrétně?

Je toho opravdu hodně. Konkrétně v centru Trutnova začala opět další čtyřdenní uzavírka na frekventované silnici I/16 v silnici Na Struze, kam má být umístěna nová skleněná lávka.

Čtěte také

Do konce října má trvat uzavírka na té samé silnici také mezi Zlatou Olešnicí a Bernarticemi. ŘSD tam provádí rekonstrukci vozovky, termín ukončení je do 31. října.

Řidiči dál musí počítat například s pomalejším průjezdem Rudníka nebo Mladých Buků, když jedou třeba i přes Dolní Olešnici, nebo směrem z Vrchlabí na Špindlerův Mlýn.

Trutnov bude letos realizovat ještě dvě menší akce v oblasti dopravy - vybudování přechodu pro chodce se středovým ostrůvkem a navazujícím chodníkem ve Volanově naproti průmyslové zóně a dokončení opravy Rýchorské ulice včetně autobusové zastávky a přechodu pro chodce.

Spustit audio

Související