Prvním očkovacím místem proti covidu-19 bez objednání je v kraji poliklinika EDUMED v Jaroměři

21. červenec 2021 07:53

Od středy 21. července 2021 bude v očkovacím místě EDUMED Jaroměř možné očkování pro COVID-19 bez předchozí registrace. Očkování v tomto režimu bude probíhat ve všední dny (pondělí-pátek) od 14 do 18 hodin, prozatím do konce července 2021. Dle zájmu bude případně tato možnost očkování otevřena i v dalších měsících.

Očkování probíhá v budově polikliniky na adrese Dr. Ed. Beneše 191, Jaroměř 551 01. K dispozici je bezplatné parkoviště v těsné blízkosti budovy.

Čtěte také

„Věříme, že tato nová možnost přispěje k uspíšení očkování v době nastupující další vlny pandemie. Při šíření mutace delta může zabránit zbytečným onemocněním a úmrtím.“ říká MUDr. Jiří Veselý, vedoucí lékař očkovacího místa EDUMED Jaroměř.

V očkovacím místě EDUMED Jaroměř probíhá vakcinace proti COVID-19 od 8.4.2021. Za dobu jeho působení bylo provedeno více jak 20 000 aplikací vakcíny.

V centru jsou očkování pouze zájemci starší 16 let, nyní se očkuje výhradně vakcínou COMIRNATY (Pfizer/BioNTech).

Čtěte také

Podle ministerstva zdravotnictví bylo v kraji dosud podáno 509.560 dávek vakcíny. Dvě dávky od začátku očkování dostalo v regionu 227.864 lidí, tedy 41 procent obyvatel kraje.

Další očkovací místo, kde bude možné se nechat očkovat bez registrace, by mělo v následujících dnech vzniknout také v Hradci Králové. Krajský koordinátor očkování a lékařský náměstek ředitele Fakultní nemocnice Hradec Králové Jaroslav Malý uvedl, že očkovací místo pro neobjednané v krajském městě otevře ne dříve než příští týden.

Zřejmě vznikne v jednom ze dvou obchodních center v blízkosti hlavního vlakového nádraží. V úvahu připadá OC Atrium a OC Aupark.

autoři: Matěj Skalický , baj | zdroje: EDUMED s.r.o. , ČTK
Spustit audio

Související