Prvňáci a druháci se ve středu vrátí do škol. Budou ale muset dodržovat přísná hygienická opatření

16. listopad 2020 09:55

Žáci prvních a druhých tříd se ve středu 18. listopadu vrátí do školních lavic. Někteří učitelé budou tedy po více než měsíci vyučovat opět prezenčně. Neminou je ale hygienická opatření včetně dezinfekce rukou a povinných rozestupů. 

Čtěte také

„Já se těším moc, protože mi to opravdu chybí. Takový ten kontakt a zpětná vazba dětí," říká třídní učitelka na Základní škole Bezručova v Hradci Králové Daniela Bartošová.

Podle ní ale děti zvládaly distanční formu výuky dobře.
„Myslím si, že až se vrátíme, tak samozřejmě co se týče výuky nebo učení, tak tam se nějakým způsobem sladíme. Ale řekla bych, že jsme sladěni, protože děti i rodiče se mnou spolupracují. A děti budou určitě nadšené, že se po měsíci zase uvidí."

Jediný problém by mohl být u prvňáčků se psaním.
„Mám jen obavu ze psaní. Protože tam uvolňujeme ruku a kontrola úplně na dálku není. Takže si myslím, že psaní budeme možná maličko dohánět a upravovat."

Školáci a učitelé pokračují v distanční výuce. Jak taková "hodina na dálku" prostřednictvím internetu vypadá?

Žáci prvních a druhých tříd se do škol vrátí ve středu 18. listopadu.

Čtěte také

„Prezenční výuka bude probíhat standardně jen s menší úpravou v rozvrhu. Protože kromě třídních učitelek do výuky vstupují i učitelé jazyka. Tito vyučující budou dále ještě distančně vyučovat v jiných ročnících další žáky, tak se rozvrh bude muset upravit," říká ředitel Základní školy Bezručova v Hradci Králové František Obr.

Žáci a učitelé ale budou muset dodržovat hygienická opatření.
„Budeme pokračovat v zavedených hygienických opatřeních. To znamená, že po vstupu do školy máme nařízeno mytí rukou a dezinfekci. Budeme se snažit co nejvíce větrat, pokud nám to počasí dovolí. A plánujeme samozřejmě i vycházky mimo budovu školy. To z toho důvodu, že nebudeme moci vyučovat hudební výchovu a tělocvik. Tak to pojmeme jako takovou náhradní variantu."

Podle hradeckého magistrátu se do školních lavic vrací zhruba 1 000 prvňáčků.

autoři: Eliška Horáková , baj
Spustit audio

Související