Provozovatelé letních kin hlásí nízkou návštěvnost. Důvodem je koronavirus a nepříznivé počasí

2. srpen 2020 09:35

Provozovatelé letních kin v Královéhradeckém kraji registrují nízkou návštěvnost.  Na promítání chodí zhruba třetina lidí oproti minulému roku. A to hlavně kvůli pandemii koronaviru a špatnému počasí. Někteří provozovatelé uvažují i o ukončení sezóny.

Čtěte také

„Letošní sezóna našeho letního kina na Pivovarském náměstí v Hradci Králové je opravdu velmi problematická. V současné době jsme se dostali do situace, kdy musíme zvažovat, jestli budeme v provozu letního kina dál pokračovat," říká vedoucí Biografu U dvou přátel Kateřina Drábková.

Podle ní je hlavním důvodem nízké návštěvnosti pandemie koronaviru.
„Na jednotlivá naše letošní promítání filmů chodí přibližně je třetina počtu návštěvníků jako loni. Takže se vejdeme do 100 diváků a byli jsme zvyklí i na 300 návštěvníků. Hledáme důvody, proč tomu tak je. Určitě nás všechny poznamenal nouzový stav a různá opatření. Takže se návštěvníci asi bojí, aby zbytečně nepodstupovali nepřiměřené riziko nákazy."

Provozovatelé letních kin v Královéhradeckém kraji hlásí letos nízkou návštěvnost

Málo návštěvníků zaznamenala i provozovatelka Letního kina Širák v Hradci Králové Julia Špalková.

Čtěte také

Začátek promítání filmů odložila právě kvůli pandemii.
„Letní letošní sezónu jsme začali 10. června právě kvůli pandemii koronaviru. Ta zasáhla všechny nové filmové premiéry na celém světě, které byly odsunuty na pozdější termíny. Takže jsme hůře hledali nové atraktivní filmy."

Podle provozovatele Letního kina Rozkoš v České Skalici Pavla Mědílka je malý zájem i kvůli počasí.
„Letošní sezóna je oproti loňskému roku špatná, jsme tak na sedmdesátiprocentní návštěvnosti, což představuje zhruba 30 diváků na jedno představení. Je to samozřejmě také kvůli dešti, který byl letos vydatný. Proto jsou ty počty tak nízké."

I proto někteří provozovatelé letních kin uvažují o ukončení sezóny.

autoři: Eliška Horáková , baj
Spustit audio

Související