Pneuservisy v Podkrkonoší zažívají nápor zákazníků. Prodlužují proto i otevírací doby

16. duben 2018 17:15

Pracovníci pneuservisů v podhůří Krkonoš mají v těchto dnech skutečně dost práce. Řidičů přijíždí hodně. Kdo se však neobjednal včas, počká si. Termíny na objednání se prodlužují. Kdo si nezamluvil servis s dostatečným předstihem, musí mnohde nyní čekat a to i dva týdny, než se na něho dostane řada.

Jsme v tuto chvíli v pneuservisu, je otevřený necelou hodinu a servismani už přezouvají páté auto.

Je toho příliš. Objednávek je spousta. Takže se snažíme vyjít všem zákazníkům vstříc. Což je tedy náročné a ne vždy to úplně vyjde,“ říká majitel pneuservisu Pavel Kraus.

Do pneuservisu v Čisté právě přijel Jiří Kopecký až ze Dvora Králové. „Už se to musí přezout, už je teplo. Tak nasadíme letní gumy. Objednával jsem se asi 14 dní dopředu.“

V pneuservisu (ilustrační foto)

Aut je opravdu hodně. Jak uvnitř servisu, tak i venku.

Je to samozřejmě podle složitosti přezutí. Jedno auto jde rychleji, druhé pomaleji. Zhruba se dá říct, že uděláme denně tak kolem 50 osobních aotomobilů. Plus se ještě dělají nějaká nákladní kola,“ vysvětluje Pavel Kraus.

V pneuservisu se na podzim nezastaví (ilustrační foto)

Když se podíváme do deníku, tak ten je opravdu zaplněný do posledního místa. „Ten nával skutečně je. Děláme i o sobotách. Jako každou jarní nebo podzimní sezónu. Když se teď někdo objedná, tak to vidím, že se dostane na řadu spíš až ten příští týden,“ doplňuje Pavel Kraus.

Pracovníci pneuservisů předpokládají, že nápor zákazníků potrvá až do poloviny května.

Spustit audio

Související