Pneuservisy na Trutnovsku mají zatím s přezutím aut méně práce než loni touto dobou. Proč?

13. duben 2023 07:27

Pneuservisy na Trutnovsku zatím nejsou zdaleka tak vytížené jako v loňském roce touto dobou. Důvodem je počasí. Teploty jsou stále nízké, v noci se dostávají i pod bod mrazu. Řidiči tedy s přezutím na letní gumy vyčkávají. 

Čtěte také

Pan Jarda právě dorazil do pneuservisu v Černém Dole v Čisté. „Objednávám deset aut a jezdím sem tak, jak mám. Počasí je sice ještě tady na horách chladnější, ale myslím si, že už to bude v klidu.“

Kolo s každou vyměněnou pneumatikou se musí vyvážit. „Podle toho, co to ukazuje na vyvažovačce, tak je nejlepší do dát do nuly.

První dnešní zákazník z pneuservisu odjíždí. Zatímco jindy už by tady čekali další řidiči, tak teď mají pracovníci zhruba půl hodiny pauzu. „Letos je trošku jiná situace. Počasí stále ještě trochu zlobí, takže řidiči musí být samozřejmě připraveni na případné náledí. Zrovna dnes byly u nás ráno -4 stupně, takže je pneumatika určitě dobrá, říká majitel pneuservisu Pavel Kraus.

Čtěte také

A doplňuje. „Tak zatím nějaké velký zájem o přezouvání pneumatik nenastal. V tuto chvíli děláme nějakých 25 automobilů za den.

Počasí je tedy pro řidiče složité, aby zvolili ten správný čas pro přezutí pneumatik. „Lidé, kteří bydlí v nižších nadmořských výškách už přezouvají. A to, co žijí výš, tak si počkají až na opravdové teplo.

Zákazníků tedy zatím příliš mnoho není, jaké jsou tedy čekací doby? „V současnosti zhruba tři dny, dodává Pavel Kraus.

Majitelé pneuservisů ale předpokládají, že jen co se pořádně oteplí, budou mít víc práce. Čekací doby na přezutí auta se prodlouží a pravděpodobně budou muset začít přijímat také brigádníky.

Spustit audio

Související