Plněná vepřová panenka, maso připravené s láskou

Milujete vepřovou panenku? A víte například, že je vepřová panenka také velmi málo kalorická? Její další výhodou je nespočet možných variací na úpravu. My dnes pro vás máme jeden hodně zajímavý recept. Tak, dobrou chuť!

Bůček, kotlety, krkovice, žebírka, šunka, kolínko... pestrost vepřového masa je obrovská. Je z čeho si vybírat, protože každý kousek chutná úplně jinak!

Nejlahodnější a nejjemnější částí je ale panenka. Tento kousek masa fascinuje gurmány a můžete z něj vykouzlit stovky skvělých jídel.

Co budete dnes potřebovat:

300 g masa - vepřová panenka
hladká mouka
sádlo
15 dkg žampiónů
1 cibule
10 dkg nivy
10 dkg anglické slaniny
sůl
grilovací koření

Příbor na svátečně prostřeném stole

Postup přípravy:
Vepřovou panenku omyjeme a nožem vytvoříme kapsu.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.
Žampiony očistíme, nakrájíme a na pánvi krátce orestujeme.
Příprava náplně:
Nakrájenou cibuli zpěníme, přidáme anglickou slaninu a orestované žampiony. Vše spolu krátce osmahneme. Pak necháme směs vychladnout a teprve potom do ní vmícháme nastrouhaný sýr niva.
Připravenou směsí naplníme vepřovou kapsu a konce spíchneme párátky.
Na povrchu panenku osolíme, posypeme grilovacím kořením a obalíme v hladké mouce. Pak už jen kapsu vložíme na rozehřátý tuk a pomalu po všech stranách opékáme.
Příloha:
Malé brambory pořádně omyjeme, nakrájíme na měsíčky, osolíme, posypeme kořením na americké brambory a vložíme na plech. Brambory pokapeme olejem a dáme péct do trouby. Když jsou brambory měkké, dáme je opéct a zčervenat pomocí grilu.

Vepřová panenka

Vepřová panenka se hodí k rychlým úpravám na pánvi nebo ke krátkému pečení.

Také se jí říká panenská svíčková nebo vepřová svíčková.

Jde o maso ze zadní čtvrtě jatečně opracované půlky skotu.

Název je odvozen od tvaru masa (svalu), připomínajícího svíci. Jedná se o vysoce kvalitní, šťavnaté zadní maso.