PETROF Gallery a Stezka korunami stromů získaly ocenění Stavba roku Královéhradeckého kraje

27. listopad 2018 12:57

Stezka korunami stromů v Krkonoších a Petrof gallery v Hradci Králové se odedneška pyšní titulem Stavba roku 2018 Královéhradeckého kraje. Porota udělila také tři čestná uznání. O titul se v letošním ročníku ucházelo 13 staveb.

Ve velkém stylu zahájila PETROF Gallery v Hradci Králové svou první koncertní řadu

Pavla Kindernayová a pianista Ivo Kahánek

Představili se mezinárodně uznávaní umělci Pavel Hass Quartet a famozní pianista Ivo Kahánek. Dostat se na tento koncert nebylo vůbec jednoduché, bylo zcela vyprodáno. 

Slavnostní vyhlášení výsledků již 15. ročníku krajské Stavby roku se konalo dnes dopoledne ve Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové.

„Pozoruhodné a originální svým architektonickým pojetím a technickým provedením, skvěle začleněné do okolního prostředí. To jsou stavby, které jsou přihlášené do soutěže. Těší mne, že jich v našem kraji každoročně vzniká tolik a věřím, že svým dílem k tomu přispívá i tato soutěž,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán z ČSSD, který předal ocenění.

Stezka korunami stromů v Krkonoších

Titul stavba roku získaly stavební úpravy stávající výrobní haly J v areálu firmy Petrof a Stezka korunami stromů Krkonoše. Čestné uznání získaly od odborné poroty novostavba objektu Přírodovědecké fakulty Univerzity Hradec Králové, revitalizovaná trať Trutnov - Teplice nad Metují a obecní úřad v Bělči nad Orlicí, který vznikl obnovou romantizující budovy z 19. století.

Do soutěže bylo letos přihlášeno 13 staveb. Vedle Královéhradeckého kraje je pořadatelem soutěže Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Česká komora architektů. Soutěž se poprvé konala v roce 2004.

autor: baj | zdroj: Královéhradecký kraj
Spustit audio

Související