Obnovené kontrolní dny výstavby dálnice D11

21. září 2010

Výstavba dálnice D11 bude mít opět své kontrolní dny. První obnovený kontrolní den k výstavbě této významné východočeské dopravní tepny se uskuteční 29. září od 13 hodin v Regiocentru Nový pivovar v Hradci Králové. Zavedení kontrolních dnů je jedním z dalších splněných úkolů, které si zadali zástupci kraje na červnové konferenci Fórum D11. Současně s dálnicí D11 se bude jednat také o pokračování výstavby rychlostní silnice R35. Vládní zmocněnec pro dostavbu těchto dvou klíčových komunikací Ivo Toman pozval na tzv. kontrolní den zástupce ministerstva dopravy, Ředitelství silnic a dálnic a také měst a obcí. Dálnice D11 končí od roku 2006 u jižních hranic kraje a podle plánů by měla vést od Hradce Králové kolem Jaroměře k česko-polskému hraničnímu přechodu v Královci.

"Pro další zdravý rozvoj Královéhradeckého kraje je dostavba dálnice od jeho jižních hranic k Polsku naprosto nezbytná. Jsme rádi, že se nám podařilo otevřít dialog o problémech, které výstavbu dálnice provází. Už se podařilo přesvědčit vládu, aby jmenovala zvláštního zmocněnce pro dálnici D11 a rozhýbat jednání kolem dostavby dálnice k Hradci Králové. Kontrolní dny by měly sledovat řešení úkolů, které je třeba při její výstavbě plnit," uvedl královéhradecký hejtman Lubomír Franc.
Čytřproudová silnice protínající kraj by významně ulevila obyvatelům měst, která dnes zatěžuje nadměrná tranzitní doprava. Pomohla by do sídel v Královéhradeckém kraji přivést investory či by usnadnila lidem cestování za prací i do vzdálenějších koutů kraje.

Spustit audio