Roškopovské tábory se těší u dětí velké oblibě. K těm proslulým patří fotografická a výtvarná dílna

12. červenec 2024 08:17

Teď společně s redaktorkou Vlaďkou Wildovou vstoupíme do letošních tábornických prázdnin. Čeká nás návštěva tábora v Roškopově na Novopacku, ve východní části Podkrkonoší. Roškopovské týdenní dílny, které organizuje Open Art, zapsaný spolek, jsou už proslulé a je o ně tradičně mezi dětm velký zájem. 

Zájemci o fotografické umění se v Roškopovských letních dílnách na Novopacku seznamují mimo jiné i s metodami a postupy při zpracování digitální fotografie. Snad je jim poodhaleno také tajemství zachycení okamžiku, píše se u pozvánky do fotografické dílny na stránkách zapsaného spolku Open Art.

Spolek letos pořádá letní dílny pro děti a mládež v Roškopově už po třiadvacáté. Fotografickou dílnu vedou už tradičně Petra Menclová a Pavel Šťastný. Oba redaktorka Vlaďka Wildová zastihla ve chvíli, kdy se uskutečnilo představení dalšího denního, a tentokrát i nočního, fotografování.

Souběžně pokračuje také výtvarná dílna

Prázdninový, ale také tvůrčí život v Letních dílnách v Roškopově na Novopacku sleduje redaktorka Vlaďka Wildová. Zavedla nás už do fotografické dílny, teď spolu s ní nahlédneme také do barevného světa výtvarné dílny, která se letos mimo jiné inspiruje letní loukou. A uslyšíte i příběhy táborníků, kteří se sem vracejí už více než 10 let.

Není divu, že je o týdenní prázdninové pobyty a letní dílny v Roškopově na Novopacku, které už 23 let připravuje zapsaný spolek Open Art, mezi dětmi velký zájem. Vedle tvůrčího ducha tu totiž vládne i úžasná rodinná atmosféra.

Spustit audio

Související