Pikantní kuřecí játra. Rychlá, jednoduchá a romantická - to je popis ideální večeře
Zkuste si s námi udělat pikantní kuřecí játra. Hotová jsou vskutku za pár minut a nejsou nikdy špatným tipem na teplou večeři. K nim dobré červené víno a romantika je za dveřmi.
Ačkoliv pečená či grilovaná játra mají co do sebe, u těch největších labužníků stále vedou ty, která jsou dělána na dušený způsob. Není v tom žádná alchymie a výsledek je velmi rychlý a velmi chutný.
Suroviny: kuřecí játra, plechovka loupaných rajčat, 5 lžic rajčatového protlaku, 1 cibule, 6 stroužků česneku, 1 chilli paprička, sójová omáčka, 5 lžic chutney, 2 dl červeného vína, 1 lžička uzené papriky, olivový olej nebo máslo, sůl, mletý černý pepř
Postup: Na oleji nebo másle poduste asi 5 minut cibuli.
Přidejte všechny ingredience, kromě jater a vína. Na mírném ohni vařte 15 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.
Zvyšte teplotu, přidejte játra a víno a při vysoké teplotě vařte asi 2 minuty. Dobře promíchejte a vařte další 3 minuty na mírném ohni.
Sundejte z ohně, ochutnejte, dochuťte podle potřeby pepřem, sójovou omáčkou a Tabascem.
Příloha: opečené brambory
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.