Kovbojské fazole (od Růženy z Trutnovska)

Suroviny: 2 plechovky fazolí v tomatové omáčce, 15 dkg šunky, 10 dkg anglické slaniny, 4 rajčata, 2 papriky, 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, sůl, karí koření, chilli

Postup:
V kastrolu opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Přidáme na kostičky pokrájená rajčata a na nudličky nakrájené papriky a ještě chvíli dusíme. Směs okořeníme a osolíme. Nakonec do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou šunku a fazole z plechovek. Promícháme a necháme prohřát. Podáváme s pečivem.

autor: Jana Házová

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.