Není důležité co dělám, ale jak a proč to dělám. Životní motto fyzioterapeutky Alice Hamáčkové

24. březen 2021

Královéhradecká fyzioterapeutka Alice Hamáčková si splnila svůj sen z dětství a to - pomáhat lidem s pohybem. Cesta od bolesti k úplnému zdraví bývá trnitá. Na své rehabilitační klinice, kterou založila, učí své klienty znovu důvěřovat pohybu a často i životu samotnému.

Mgr. Alice Hamáčková, zakladatelka Redpoint Clinic CZ a vedoucí týmu fyzioterapeutů, hovoří v naší radioporadně na téma: fyzioterapie a nejrůznější cvičení na doma.

Při rehabilitaci využíváme k odstranění bolesti a dalších poruch pohybového aparátu cvičení v lanech s váhou vlastního těla. Efekt terapie je založen na principu provádění cvičení v labilním prostředí ve všech rovinách.

Terapie a léčba

Terapie probíhá za využití aparátu Redcord. Jedná se o systém lan a popruhů, které člověku umožňují cvičit s vlastní vahou těla. Elastická lana tělo nadlehčují a umožňují tak aktivovat méně používané svaly a odlehčit tak těm přetíženým.

Čtěte také

K rehabilitaci je využívána metoda Neurac. Jejím základem je precizní diagnostika, při níž propojujeme naše znalosti z oblastí fyzioterapie, ortopedie, neurologie a tělovýchovného lékařství. Během vstupní kontroly je nalezen slabý článek ve funkci pohybového aparátu a odhaleno jádro problému.

Metoda Neurac® vznikla v 90. letech v Norsku a postupně se díky své efektivitě rozšířila do celého světa.

Jde o unikátní léčebnou metodu založenou na více než 20 leté zkušenosti z oblasti fyzioterapie, výzkumu a dalších oborů medicíny. Diagnostika, kvantifikovaná Neurac testem, je velmi účinná u klientů s chronickou bolestí různých částí těla.

Metoda je velmi efektivní, protože řeší bolest i porušenou funkci svalových zřetězení.

Mgr. Alice Hamáčková ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Celou radiporadnu s Mgr. Alicí Hamáčkovou si můžete použít v našem audio-archivu:

autoři: Blanka Malá , baj
Spustit audio

Související