Nenapravitelný recidivista kradl v nákupních centrech. V nouzovém stavu mu hrozí vyšší trestní sazba

25. březen 2020 17:33

O tom, jak vážné následky mohou mít na první pohled banální krádeže v době vyhlášeného nouzového stavu, může v těchto dnech nerušeně přemýšlet opakovaně trestaný čtyřiadvacetiletý recidivista. Toho v těchto dnech jičínští kriminalisté obvinili ze spáchání zločinu pokračující krádeže.

Čtěte také

V pondělí 23. března v dopoledních hodinách měl mladý muž postupně navštívit dvě jičínská nákupní centra. V prvním z nich měl svoji pozornost zaměřit na zboží z regálů, které měl z prodejny nepozorovaně pronést ven mimo pokladní zónu, aniž by ho zaplatil.

Po chvíli měl ve druhé prodejně odcizit značkovou sekeru a z místa činu utéci.

Netrvalo příliš dlouho a policisté zloděje nejenom s kradeným zbožím, ale i se sáčkem pervitinu pro svojí vlastní potřebu zadrželi.

Celková škoda je vyčíslena na částku kolem tří tisíc korun

Uvedeného jednání se měl muž dopustit, ačkoliv byl v minulosti za takový čin krádeže odsouzen a potrestán.

Čtěte také

Obviněný muž čin navíc spáchal v době, kdy je na celém území republiky vyhlášen nouzový stav z důvodu šíření nakažlivé nemoci. Ta vážně ohrožuje nejenom zdraví, ale i lidské životy. V tomto případě se tedy jedná o obzvláště přitěžující okolnost.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby. Ten návrh akceptoval a soudce Okresního soudu v Jičíně rozhodl o tom, že obviněný bude stíhán vazebně. V případě prokázání viny hrozí muži až osmiletý trest odnětí svobody.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související