Na sjezdovce Anděl na Černé hoře v Krkonoších začíná nová lyžařská sezóna

30. listopad 2018 08:30

V horních partiích Černé hory v Krkonoších byla v pátek 30. listopadu v 8:30 hodin zahájena lyžařská sezónu. Pro lyžaře se otevřela část sjezdovky Anděl v délce 500 metrů.  

Teploty pod bodem mrazu, které umožnily zasněžování, panují v Krkonoších od minulého týdne. Na hřebenech navíc leží slabá vrstva přírodního sněhu. I díky těmto podmínkám může být zahájena lyžařská sezóna ve SkiResortu ČERNÁ HORA - PEC.

Snowsat poprvé v Česku. Ve SkiResortu ČERNÁ HORA - PEC zkvalitní úpravu sjezdovek

Jak Snowsat funguje?

Systém Snowsat už funguje například ve Finsku, Rakousku nebo Itálii. U nás zatím tento systém dosud nebyl. SkiResort ČERNÁ HORA - PEC v Krkonoších tak jako první u nás v letošní zimě vyzkouší technologii, která umožní šetrnější hospodaření s vodou při zasněžování a efektivnější úpravu sjezdovek. 

„Otevřená bude horní část sjezdovky Anděl v délce 500 metrů, na které bude pro lyžaře připraveno zhruba 40 - 50 cm sněhu. Ke sjezdovce se lidé dostanou od parkoviště kabinkovou lanovkou ČERNOHORSKÝ EXPRESS z Janských Lázní. Po lyžování se budou moci stejným způsobem vrátit," říká Petr Hynek, ředitel SkiResortu ČERNÁ HORA - PEC.

Pro návštěvníky prvního lyžování bude na vrcholu Černé hory otevřen FordBar i Bistro&Restaurant Na lanovce. Na dolní stanici lanovky bude v provozu Bistro Lanovka.

V provozu budou také služby SkiResort Live, tedy lyžařská škola, půjčovna lyží, servis a test centrum Atomic & Salomon v budově dolní stanice kabinkové lanovky.

autor: baj | zdroj: SkiResort ČERNÁ HORA - PEC
Spustit audio

Související