Na co se v kuchyni hodí vepřový bůček
Vepřový bůček má v české kuchyni velkou tradici, pomalu pečenému masu s křupavou kůrčičkou málokdo odolá. Samotný bůček nejčastěji používáme právě na pečeni, ale jsou z něj vynikající i další jídla, například rolády.
Nezastupitelnou úlohu hraje vepřový bok při výrobě klobás, kdy se používá díl libového a díl tučného masa – tedy bok nebo vepřový lalok. Bok je také surovinou pro některé masné výrobky jako je anglická slanina.
František Kšána
Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.
Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.
Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.