Medové perníčky (od Ing. Barbory Hernychové)

Suroviny: 860 g žitné celozrnné mouky, 4 vejce, 4 velké lžíce medu, 350 g třtinového cukru, 1 polévková lžíce perníkového koření, citrónová kůra (z bio citrónu bez chemického ošetření), 250 g sádla, 1 bio prášek do pečiva (vinný kámen)

Postup:
Vše smícháme a vypracujeme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme mouku. Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary, které pak rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

autor: Jana Házová

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.