Medové perníčky (od Ing. Barbory Hernychové)
Suroviny: 860 g žitné celozrnné mouky, 4 vejce, 4 velké lžíce medu, 350 g třtinového cukru, 1 polévková lžíce perníkového koření, citrónová kůra (z bio citrónu bez chemického ošetření), 250 g sádla, 1 bio prášek do pečiva (vinný kámen)
Postup:
Vše smícháme a vypracujeme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme mouku. Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary, které pak rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.