Maxijedlík snědl za 5 minut 4 kg zmrzliny. Teď chce v Las Vegas překonat rekord v pojídání hot dogů

25. červen 2021

„Byla to šílenost! Nevím, jestli do toho ještě někdy půjdu. Čekal jsem, že to bude hrozný, ale ne takto,“ řekl ke zmrzlinovému rekordu maxijedlík Jaroslav Němec.

Čtěte také

Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky objíždí soutěže jedlíků po celé zemi a často vítězí. Nebo končí na předních místech v pojídání čehokoliv od jitrnic a točeného salámu, přes chilli papričky, zmrzlinu až po červy. A zvládnul dokonce i menu připravené z nejvíc zapáchajících ingrediencí na světě.

Výzvy si podle svých slov nikdy předem nezkouší. Při pojídání zmrzliny zkusil na začátku jenom polykat, ale mrznul mu krk. A když začal kousat? „Tu bolest zubů cítím ještě teď!“ dodává s úsměvem rekordman.

Vanilkovou zmrzlinu má ale rád a protože venku bylo 35 stupňů, považoval nakonec celou výzvu za osvěžující.

Jaroslav Němec zatím žádné jídlo neodmítl

Aktuálně je pozvaný do Las Vegas na pojídání hot dogů. Za 5 minut jich posledně spořádal 47. Maxijedlík je přitom štíhlé postavy a díky dobrému trávení za hodinu neví, že něco jedl.

Jestli chcete vidět Jaroslava Němce v akci, 10. července bude na festivalu v Hořicích pojídat nejsmradlavější rybu na světě. A slíbil, že zájemci budou moci ochutnat.

Celý rozhovor Pavly Kindernayové s maxijedlíkem Jaroslavem Němcem si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související