Mám odvahu dělat věci, které jsem předtím nedělala, směje se herečka Zdeňka Žádníková Volencová

25. červen 2021

Kromě péče o své čtyři ratolesti a hraní v divadle herečka Zdeňka Žádníková Volencová píše básně a pořádá koncerty pro svůj nadační fond, který pomáhá jak jinak než dětem. Nadační fond Zdeňky Žádníkové Volencové mění kompletně vizuální podobu dětských nemocnic.

Původ nynější herecké profese Zdeňky lze hledat již v jejím útlém dětství. Ve čtrnácti letech začala docházet do dramatického kroužku ZUŠ v Hradci Králové na Střezině. V této době vzniklo známé hradecké divadlo Jesličky a Zdeňka se stala jeho členkou.

Čtěte také

Nejvíce se do povědomí televizních diváků zapsala rolí Ivany Kučerové Hruškové v seriálu TV Prima - "Rodinná pouta". (Velmi křehké vztahy). Strmá křivka její popularity se odrazila v nominaci na Objev roku 2004 - anketě TýTý.

Někteří lidé nevytáhnou paty z domova a vztah k jejich obydlí se dá charakterizovat slovy "můj dům - můj hrad". U herečky Zdeny Žádníkové-Volencové dochází v tomto ohledu k zajímavé kombinaci. Lokální patriotismus a lásku k rodným východním Čechám dokáže plynně propojit s kosmopolitním myšlením a schopností adaptovat se v cizích krajinách.

Znalosti dalších jazyků jí pak umožňují nejen konverzovat coby turistce, ale rozšířit své herecké portfolio i pro zahraniční produkce.

V pátek 25. června byla herečka Zdeňka Žádníková Volencová po 10. hodině hostem Lady Klokočníkové. Poslechněte si celý jejich rozhovor.

Spustit audio

Související