Kuře na rajčatech a cibuli

Suroviny: 3 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 250 g drobné cibule, 4-8 kuřecích stehen, sůl, pepř, 4 lžíce másla, 1 lžička cukru, 8 menších rajčat, 10 černých vypeckovaných oliv, 1 snítka rozmarýnu, 250 ml drůbežího vývaru.

Postup: Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli. V kastrolu rozpustíme máslo a po všech stranách dorůžova na něm opečeme kousky kuřete. Vyjmeme je a uložíme stranou v teple. Do vypečené šťávy nasypeme celé cibulky, posypeme je cukrem a necháme 10 minut dusit. Potom do kastrolu vrátíme maso. Troubu rozpálíme na200 °C. Rajčata křížem nakrojíme, spaříme vřelou vodou, oloupeme slupku a spolu s olivami je přidáme k masu. Otrháme a v dlani rozemneme rozmarýnu. Posypeme jí pokrm osolíme, opepříme a zalijeme horkým vývarem. Kastrol nebo pekáč zakryjeme poklicí a dáme do trouby na 40 minut dusit. Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory nebo celozrnné pečivo.

Vaříme s Habadějem v sobotu 31. března 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.